Samochód do 30tś

04 Sty 2016, 03:11

Witam Szukam Auta do 30 tysięcy złotych.
To będzie moje pierwsze Auto ale nie chce małego autka miejskiego chciałbym żeby było bardziej przyszłościowe oczywiście benzyna + LPG to konieczność autem będe tak na prawde mało jeździł raz na jakiś czas 140km. Oczywiście tak jak każdy szuka Auta ładnego nie drogiego w utrzymaniu tak ja mam 5 aut na oku i tez chciałbym wiedzieć co może dolegać im w przyszłości na co uważać przy kupnie i czy jestem w stanie go utrzymać.

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Podoba mi sie bardzo i to mój faworyt.
2.[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
3.[link do oferty na Allegro wygasł]
4 [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
5.[link do oferty na Allegro wygasł]
Można przekroczyć bariere 30tysiecy ale musi być to Okazja :naughty: bądz można poszukać taniej auto w lepszym stanie i go później zagazowac i najważniejsze zy dam rade utrzymać takie auto z wypłatą 2300zł? (kawaler)
Inne propozycje mile widziane !
Pomóżcie z Góry dziekuje.
Chimera36
Nowicjusz

Prawo jazdy: 30 01 2016
Auto: Nie mam

04 Sty 2016, 11:10

Wybrałeś fajne auta, lecz z dennymi silnikami :wink:
1.6 w Mondeo to porażka. Szukaj 2.0, który na dodatek lepiej znosi gaz
Mazda 6 IIgen w dobrym stanie to okolice 35k
W 'trójce' lepiej szukać 2.0
Kawaler w białej Skodzie Octavii kombi? :shock: gdyby to była Twoja korpo służbówka to jeszcze, albo RS (i tak lipne silniki) ale zwykłe kombi na kałpakach i 1.6 pod maską :?: za to wybrałeś "dobry" silnik, bo TSI nie nadają się do gazu, jednak osiągów nie uświadczysz. Było mi dane jechać Audi a4 z tym silnikiem i osiągi były tragiczne, a w zasadzie ich nie było. Chciałbym tylko zaznaczyć, że O II jest cięższa od a4 (mówię tutaj o b5)
Lancer ok
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

04 Sty 2016, 19:40

Szkoda 30k na Octavie, jeszcze w takiej wersji... :o
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Sty 2016, 22:58

Nie wiem co dziwnego w tej Octavi mógłbyś powiedzieć? Co do tego że to duże auto to ma być auto przyszłościowe może przesadziłem z kombi jakie są dobre silniki pod LPG do tych aut i czy jestem wstanie utrzymac ów Octavia może inna bądź Mondeo np mając wypłatę 2300 i kobietę to ważne :P
Chimera36
Nowicjusz

04 Sty 2016, 23:25

Auto z marnym wyposażeniem, marnym silnikiem. Tandetne w środku, do bólu nudne. Nigdy bym nie dał 30k za to. Sam jeżdżę Astrą równie bezpłciową, bez wyposażenia i wiem że nie dałbym za nią nawet 8k, bo za tyle mogę mieć w dużo lepszej wersji wyposażenia a niestety zrobiłem ten błąd ponad rok temu :ok: :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

04 Sty 2016, 23:48

Tylko wiem od Ojca że jest dosyć tania w utrzymaniu te Mondeo MKIV mi się podoba fajne wyposażenie ale ciężko będzie znaleźć nie "szrota" Lancer dziwny ma przebieg ale chyba dlatego bo mało popularne auto ciekaw jestem ile Mondeo pali w gazie na 100 u jaka jest kwestia go utrzymania
Chimera36
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RC F Track Edition - cztery końcówki wydechu
    Coupé Lexusa to sportowe auto zbudowane według tradycyjnej receptury - ma potężny, 5-litrowy silnik V8 z przodu, 2-drzwiowe nadwozie i napęd wyłącznie na tylną oś. Lexus RC F prezentuje również klasyczne podejście ...

05 Sty 2016, 00:16

Moim zdaniem z punktu widzenia zdroworozsądkowego Octavia wcale taka zła nie będzie..niecałe 5 letnie auto, prosty silnik, niemal 100% pewność że auto zdrowe a nie wyjeżdżone jak jakiś sportowiec czy diesel co go ludzie gasili jak się zepsuł..Z drugiej strony no dynamiki nie uświadczysz, więc wybór należy do Ciebie ale wg mnie im więcej mocy, koni w aucie tym trudniej kupić coś zadbanego bo ludzie takie auta wykorzystują pełną parą i potem wszystko wyjedzone do remontu.
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

05 Sty 2016, 06:53

Za 30 tys.lepiej rozejrzeć się za Civiciem 1.8, Astrą H, Focusem Mk2, Fiatem Bravo. Z segmentu D Renault Laguna, Honda Accord, Vectra C. Na Mondeo 2.0 graniczny budżet. Jakbyś dołożył do ~32-34 tysięcy to jeszcze Citroen C5.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2002

05 Sty 2016, 09:03

Mi nie zależy aż tak na dynamice więc 1.6 bądź 1.8 mi starczy tak jak każdy ten Civic VIII fajny ale chyba mały ten Mondeo mi się strasznie podoba wie ktoś może jak sprawa z utrzymaniem ile części kosztują jak serwis czy serwis nie ASO jest w Gdyni?
Chimera36
Nowicjusz

05 Sty 2016, 17:20

Jak chcesz się męczyć za własną kasę to bierz ale ja zdecydowanie odradzam, można kupić dużo lepsze auto które nie będzie droższe w utrzymaniu.. :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

05 Sty 2016, 17:40

Chimera36 napisał(a):Mondeo mi się strasznie podoba wie ktoś może jak sprawa z utrzymaniem ile części kosztują jak serwis czy serwis nie ASO jest w Gdyni?

Fordy to jedne z tańszych aut klasy średniej w utrzymaniu, wieć nie powinieneś się bać o ceny. Wydaję mi się że gdynia to na tyle duże miasto że znajdziesz tam dziesiątki serwisów fordów nie aso
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc :)
tomek70
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.3 161
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2008

05 Sty 2016, 18:06

Chimera36 napisał(a):Mi nie zależy aż tak na dynamice więc 1.6 bądź 1.8

to są dwie różne bajki, bo 1,6 Skody jest tylko trwały i nic poza tym, a 1,8 Hondy jest trwały, ładnie jeździ i mniej pali, więc odpowiedź jest chyba prosta ;) Po co kupować gorsze już jak stało w salonie za taką samą kasę?
Ja użytkuję Octavię ale 1,9TDI i wiem, że tego samochodu nie kupiłbym z powodu wnętrza, a co jakbym miał 1,6?
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010