Samochód do 30tyś dla Taty

07 Gru 2021, 14:42

Witam, mój tata (53 lat) w końcu zdecydował się na kupno nowego samochodu... posiadał audi a4 b5 ale to już przeszłość. Określił budżet na maksymalnie 30tys (kwota na sam samochod bez wkładu początkowego itp.). Mieszka na wsi i większość tras po wsi (80%), czasem miasto i dalszy wypad ale to maksymalnie 100km w jedną stronę. Z racji tego, że tata nie musi dojeżdżać do pracy to dużo kilometrów w roku nie zrobi. Maksymalnie 5-6 tys rocznie. Nie ma jakiegoś swojego wymarzonego auta, jeździł czasem SUVami szwagra i mówił, że dobrze mu się jeździ więc jedynie oczekuje żeby w aucie było trochę miejsca. Z racji tego, że ja na autach się nie znam pisze z pomocą do Was bo pomogliście mi niedawno z zakupem auta dla mnie. Wybrałem Fiata bravo 2 1.4tjet 150km i jestem zadowolony;).
arazam11
Nowicjusz

07 Gru 2021, 16:04

A są jakieś auta które mu się podobają oprócz SUVów?
Jakieś ograniczenie co do wieku?
Przy takich małych przebiegach niech celuje w jakąś benzynę.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Gru 2021, 16:36

Raczej szczególnych upodobań nie ma, bardzo też nie przeglądał ogłoszeń. Temat założyłem żeby wstępnie zorientować się jakie samochody są godne polecenia do tej kwoty. Wiadomo benzyna przy tych przebiegach. Odnośnie wieku nie patrzy na to. Liczy się faktyczny stan auta
arazam11
Nowicjusz