Nowy SUV/crossover do 110tys

06 Gru 2021, 13:43

cześć,
szukam auta dla wujka, wymagania:
- tylko nowy z salonu
- SUV/crossover (wyższy żeby się łatwiej wsiadało)
- dynamika na poziomie Astry J 140KM PB
- do jazdy na codzień dla max 2 osób
- przebiegi 5tys rocznie
Co z nowych aut będzie najlepszym rozwiązaniem pod względem trwałości wygody i niezawodności? Myślałem nad:
Opel Grandland X
Ford Puma
Volkswagen T-Cross
Hyundai Tucson (chyba największy z wszystkich)
Opel Mokka 1.2
Kia XCeed
Skoda, Dacia - odpadają
kallor31
Obserwowany

07 Gru 2021, 16:33

Na Tucsona masz za mało kasy (będzie trochę golas) ale Kia Sportage kupisz w tym budżecie lub Kia xCeed to bardzo fajne rozwiązanie. Spojrzałbym jeszcze na Mazdę CX-3.

Ciekawą propozycją może być też Duster gdzie po zakupie topowej wersji zostanie jeszcze sporo kasy w kieszeni.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

07 Gru 2021, 17:44

kallor31 napisał(a):Co z nowych aut będzie najlepszym rozwiązaniem pod względem trwałości wygody i niezawodności?

kallor31 napisał(a):- przebiegi 5tys rocznie

Przy takich przebiegach to każde auto będzie niezawodne.
Puma nie jest zbyt wysoka, dużo wygodniejszy jest Ecosport.
Granland jest chyba troszkę za duży jak na dwie osoby, może Crossland podpasuje. Jeżeli chodzi o wygodę wsiadania Crossland będzie lepszy od innych, bo jest dosyć wysoki, ale nie ma przesadnie wysokiego zawieszenia, nie trzeba tak wysoko nóg zadzierać :lol:
Jest jeszcze Jeep Renegade, bardzo fajne autko(sam byłem blisko zakupu w 2019r), tylko bagażnik niezbyt duży.
Oprócz aut w stopce, wiem co nieco jeszcze na temat Pandy III, Lancera IX, Vitary 1,6 i Outlandera 2.0
yeti65
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Pieniężno
Prawo jazdy: 29 11 1984
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Duster , Tucson 2.0D 4x4
Silnik: 1.0 100KM 2.0D 112KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kalkulator LPG
    Kkalkulator pozwala obliczyć szacunkową różnicę w kosztach eksploatacji samochodu w zależności od zasilania silnika benzyną, a gazem (LPG). Na podstawie danych wprowadzonych do formularza obliczymy przyblizony czas ...