Po naklejce sądzę, że betka "zjadła" dziewczynkę
![Zdziwiony :o]()
A na poważnie - Brera bez wątpienia deklasuje innych pod względem wyglądu i gdybym tylko tym się kierował, to ta włoszka od dawna byłaby w moim garażu. Ceny są kierowane opiniami o awaryjność. Przebiegi Alf są drastycznie małe (nawet 2.4 5 cyl diesel 200 KM prawie 8 letnie nie robią po 200 km, takich szukać w Niemczech ze świecą). Z Alfami niepokoją mnie: Małe silniki dostępne po 2009 roku (1.75 "idealny" i 2.0 JTD), a reszta silników jest uzależniona od benzyny... 2.2 JTS 185 koni zjada 13-14l, 2.4 JTD 200 koni zjada 8-10 (trudno określić jednoznacznie po opiniach). No nie wiem... Brere brałbym bez namysłu gdyby nie te silniki... Może kwestia przemapowania, bo w rodzinie mam nowszą Alfę i jak na dziecko downsizingu, to wyjątkowo dużo paliwa bierze... No cóż. A jakieś jeszcze propozycje?
Jeszcze jedno. Jak ktoś zaproponuje LPG w JTS to walnę cegłą. O tym czytałem najwięcej i bezpośredni wtrysk w połączeniu z technologią Alfy tworzy najgorszą technologię dla gazowników. A TS silników już w Brerze nie ma.