Samochód do 35tys.

29 Lis 2009, 01:16

tradelux napisał(a):
Ferox napisał(a):A ja bym w życi alfy nie kupił. Też się nasłuchałem od kilku znajomych co użytkowali i już oni w życiu Alfy nie kupią. Ja też ;).

Od kilku znajomych z epoki PRL, co nigdy nie mieli Alfy? :roll:
Pewnie na temat francuskich samochodów mają takie same zdanie...
Mam Alfę 4letnią z przebiegiem 260tys km! i nic (dosłownie nic) się nie dzieje z tym autem!
Silnik 2.4JTD, spalanie 6,5l/100km po mieście, 200KM pod maską...

Wy dalej kupujcie przereklamowane Audi, Szmelcwageny itp auta...

Pięknie, niech kupują, nie chciał bym wszędzie widzieć Alfy :).
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

29 Lis 2009, 10:58

Ja jestem przekonamy do niemieckich samochodów posiadamy kilka w domu i dlatego i do ich do silników TDI w T4 juz mamy zrobione około 400tys km i chodzi bez problemów żadnych. A i serwis mam w okolicy z alfą bym miał problem za daleko do serwisu.
Młodybo
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

29 Lis 2009, 14:16

Ooo... Jak ja nie lubie takich ludzi...
To kup sobie Golfa albo Passata i tyle...
Albo kup sobie Bemke i już...
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

29 Lis 2009, 14:28

Ja tylko prosiłem o pomoc ale chyba nikt sensownie mi nie doradzi tylko będzie oceniał
Młodybo
Nowicjusz

29 Lis 2009, 14:42

Jeśli Alfa to 147 1.9 JTD :P Spokojnie sie wyrobisz w tej kwocie i nie wydasz pieniędzy w błoto. Co prawda zamienniki nie są tanie ale auto na ogól jest bezawaryjne i ma świetne wyposażenie :wink:
tomek 14306
Nowicjusz

Miejscowość: Radom

29 Lis 2009, 14:55

bardzo tą alfe doradzacie mi :) ale ona mi się nie podoba z wyglądu. A i alfa 156 jest to dość duży samochód i na pierwszy własny samochód chyba będzie za duży i nie wiem czy mi taki duży samochód jest potrzebny bo jak by coś trzeba było przewiedz albo coś to mamy do tego T4.
Młodybo
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Pogoń za najlepszymi czasami w symulatorze - Formuła E
    Dwaj kierowcy Audi: Daniel Abt i Lucas di Grassi, już 13 stycznia wystartują w trzeciej rundzie bieżącego sezonu Formuły E, która odbędzie się w Marakeszu, w Maroku. Jednak zanim zawodnicy staną na linii startu kolejnego ...