REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kuba999 napisał(a):Witam!
Mam zamiar kupić jakiegoś diesla sedana. Powiem szczerze że mam 2 typy. Jednym z nich jest Opel Vectra C (facelifting). drugi to Vw Passat b6. W tych cenach powinnem znaleźć jakiegoś Opla 2006r, Passata 2005r. Według Was co jest lepsze, mniej awaryjne, wygodniejsze, Opel czy Vw? Mile widziane opinie użytkowników wyżej wymienionych aut!
Pewnie zaraz powiecie, że był już taki temat, użyj opcji szukaj itd.
Szukałem i znalazłem wiele cennych informacji, np. takich, że jeśli vectra to z silnikiem 1.9 120ps itd. Chodzi mi głównie o to, co według Was wygrało pojedynek, starszy Passat czy nowsza Vectra?
Chyba, że macie jeszcze inne typy aut, w tym przedziale cenowym. A mam jeszcze jedno pytanie czy po Nowym Roku autka troszkę spadną z ceną? teoretycznie tak, bo autko rocznikowo już rok starsze, ale jak to jest w praktyce?
Pozdrawiam
[/quote]kuba999 napisał(a):Passat B6 do 45tys zl? Hmm powiedz mi Ty chcesz kupic bezwypadkowe auto dla siebie i rodziny czy tani przystanek? Bo jak to drugie to lepiej jezdzij dalej MPK - bedzie bezpieczniej
Ale chyba Vectre za 45tyś po Nowym Roku jakąś fajną znajde...
Kolo 40tys przed FL tak, po FL po nowym roku odrazu bym nie liczyl. Raczej blizej wakacji to powinno sie cos znalezc. No chyba, ze z gorszym silnikiem, bo ja mowie tylko o wersji 1.9 150KM