suchy06 napisał(a):Witam, jestem nowym uzytkownikiem forum. Zamierzam kupic samochod, ale jeszcze nie zdecydowalem jaki, wiec prosze o pomoc.
Samochod bede sprowadzal z Niemiec. Cena max 35 tys zl. Interesuje mnie tylko diesle. Zastanawiam sie miedzy takimi samochodami:
Mercedes C klasa T203 2.2 cdi
Audi A4 B6 1.9 tdi
Bmw e46 320 d
Slyszalem juz rozne i bardzo rozbiezne opinie na temat tych samochodow i ciezko jest mi sie zdecydowac. Chcialbym zebyscie podali mi wady i zalety tych samochodow, szczegolnie chodzi mi o ich awaryjnosc. Oczywiscie mozecie polecic mi inna marke i model, nie ograniczam sie tylko do tych 3.
Z gory dziekuje
e-46 to fajna sprawa , duzy zapas mocy jak na mala mase 150km w malej budzie robi swoje nawet jak na diesela, bardzo ekonomiczny nie spala wiecaj jak 6,5l (gdziekolwiek) zawieszenie troche twarde ale prowadzi sie jak przyklejony na laczkach 225, calkiem wygodny dla 4 osob i dobrze wyciszony, nawiasem mowiac moj kolega ma takiego do sprzedania srebrny na oryginalnych alu 17" ksenony, asc, 2 poduszki i inne dodatki , uderz na pw jesli chcialbys znac szczegoly
silniki mercedesa 2.2 dci sa podobno bardzo trwale a i posiadaja duzy zapas mocy, jesli stac cie na naprawde dobry egzemplarz , nie taki co mial karambol w opcji(bity conajmnie z 2 stron
) to bierz mercedesa, jednak bmw napewno bedzie mial mniejsze spalanie bo jest o wiele lzejszy i ma odpowiednio zmodyfikowana mape silnika i jest wiecej wyciagniete z tego dieselka niz w mercedesie