Samochod do 35tys zl

08 Sty 2010, 00:13

Edit: Witam, jestem nowym uzytkownikiem forum. Zamierzam kupic samochod, ale jeszcze nie zdecydowalem jaki, wiec prosze o pomoc.
Samochod bede sprowadzal z Niemiec. Cena max 35 tys zl. Nadwozie kombi. Interesuje mnie tylko diesle. Zastanawiam sie miedzy takimi samochodami:

Mercedes C klasa T203 2.2 cdi
Audi A4 B6 1.9 tdi
Bmw e46 320 d

Slyszalem juz rozne i bardzo rozbiezne opinie na temat tych samochodow i ciezko jest mi sie zdecydowac. Chcialbym zebyscie podali mi wady i zalety tych samochodow, szczegolnie chodzi mi o ich awaryjnosc. Oczywiscie mozecie polecic mi inna marke i model, nie ograniczam sie tylko do tych 3.

Z gory dziekuje
Ostatnio edytowany przez suchy06 08 Sty 2010, 00:43, edytowano w sumie 2 razy
suchy06
Nowicjusz

Miejscowość: Kołobrzeg

08 Sty 2010, 00:36

suchy06 napisał(a):Witam, jestem nowym uzytkownikiem forum. Zamierzam kupic samochod, ale jeszcze nie zdecydowalem jaki, wiec prosze o pomoc.
Samochod bede sprowadzal z Niemiec. Cena max 35 tys zl. Interesuje mnie tylko diesle. Zastanawiam sie miedzy takimi samochodami:

Mercedes C klasa T203 2.2 cdi
Audi A4 B6 1.9 tdi
Bmw e46 320 d

Slyszalem juz rozne i bardzo rozbiezne opinie na temat tych samochodow i ciezko jest mi sie zdecydowac. Chcialbym zebyscie podali mi wady i zalety tych samochodow, szczegolnie chodzi mi o ich awaryjnosc. Oczywiscie mozecie polecic mi inna marke i model, nie ograniczam sie tylko do tych 3.

Z gory dziekuje

e-46 to fajna sprawa , duzy zapas mocy jak na mala mase 150km w malej budzie robi swoje nawet jak na diesela, bardzo ekonomiczny nie spala wiecaj jak 6,5l (gdziekolwiek) zawieszenie troche twarde ale prowadzi sie jak przyklejony na laczkach 225, calkiem wygodny dla 4 osob i dobrze wyciszony, nawiasem mowiac moj kolega ma takiego do sprzedania srebrny na oryginalnych alu 17" ksenony, asc, 2 poduszki i inne dodatki , uderz na pw jesli chcialbys znac szczegoly

silniki mercedesa 2.2 dci sa podobno bardzo trwale a i posiadaja duzy zapas mocy, jesli stac cie na naprawde dobry egzemplarz , nie taki co mial karambol w opcji(bity conajmnie z 2 stron :smile: ) to bierz mercedesa, jednak bmw napewno bedzie mial mniejsze spalanie bo jest o wiele lzejszy i ma odpowiednio zmodyfikowana mape silnika i jest wiecej wyciagniete z tego dieselka niz w mercedesie
halsky11

08 Sty 2010, 00:40

Co do e46 to czy jest duzo twardsze od e36 z lekko obnizonym przodem? Bo jadac e36 trzeba uwazac na progi zwalniajace i niemozliwym jest podjechac pod wysoki kraweznik, z ktorym b4 nie ma najmniejszego problemu

EDIT: zapomnialem dodac ze somochod chce w wersji kombi.
suchy06
Nowicjusz

Miejscowość: Kołobrzeg

08 Sty 2010, 00:47

suchy06 napisał(a):Co do e46 to czy jest duzo twardsze od e36 z lekko obnizonym przodem? Bo jadac e36 trzeba uwazac na progi zwalniajace i niemozliwym jest podjechac pod wysoki kraweznik, z ktorym b4 nie ma najmniejszego problemu

EDIT: zapomnialem dodac ze somochod chce w wersji kombi.

jesli chcesz kombi to polecam mercedesa, napewno bedziesz mial wieksza przestrzen

co do zawieszenia e-36 obnizanego z przodu to ciezko powiedziec bo nie jechalem taki, wiem tylko ze e-46 niema problemow z podjezdzaniem pod normalnej wysokosci krawezniki i ma calkiem twarde zawieszenie
halsky11

08 Sty 2010, 01:00

BMW E46 wybierz :wink: Audi B6 olej, bo to Volkswagen Passat (nomen omen dobre auto, ale jak jest w cenie Passata, a nie w cenie A4), natomiast o Mercedesie nie wiem zbyt wiele, ale z tego co słyszałem i czytałem nie jest już tak bezawaryjny jak dawniejsze merole... E46 ma te same zalety co Audi i Passat (dużo zamienników w przystępnych cenach), a dodatkowo ma lepsze, mocniejsze i cichsze diesle oraz bardzo przyzwoite właściwości jezdne. Jeśli chodzi o awaryjność, to najlepiej pod tym względem wypada nie BMW, Merol czy Audi, ale egzemplarz najbardziej zadbany (nawet jeśli to Fiat, Ford, czy inny model na F :razz: ), a o taki będzie ciężko wśród E46 i A4 ale przynajmniej dobrze że kombi bierzesz :wink:
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

SKODA Octavia RS na Festiwalu Prędkości Goodwood
    Podczas Festiwalu Prędkości Goodwood 2013 SKODA po raz pierwszy zaprezentuje Nową Octavię RS. Nowa SKODA Octavia RS to sportowa i jednocześnie najszybsza seryjna wersja najważniejszego modelu marki. Samochód będzie ...
    Koncepcyjny crossover Lexus LF-NX
    Na tegorocznym Frankfurckim Salonie Motoryzacyjnym miała miejsce światowa premiera nowego modelu koncepcyjnego Lexusa – średniej wielkości crossovera LF-NX. Wraz z tym modelem marka Lexus sonduje możliwość wejścia ze ...