Samochód do 4-5k

25 Lip 2015, 11:05

Witam.
Planuję kupić swój pierwszy samochód, który będzie mi służył na dojazd do pracy i czasem jakieś dłuższe trasy. Auta szukam na pewno z gazem. Obecnie do pracy mam jakieś 60km w 2 strony, ale za parę miesięcy odległość wzrośnie do 100km(chyba, że się przeprowadzę do miasta :D). Jazda to w sumie połowa w mieście i połowa w trasie. Auta szukam w okolicach Bielska i Żywca. Zalezy mi na tym żeby ewentualne naprawy nie kosztowały majątku i żeby autko w ogóle było mało awaryjne. Przeglądając oferty coś takiego wpadło mi w oko:
[link do oferty na Olx wygasł]
Proszę o jakieś opinie na temat tych aut i ewentualne propozycje.
Ilumin
Nowicjusz

Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.8 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

25 Lip 2015, 14:53

Audi bardzo ładne,drzwi kierowcy były malowane ale to małe piwo tylko ten stary gaz..
Carisma też ładna tylko z nieszczęsnym silnikiem GDI do tego z lpg a te silniki go nie tolerują..
Vectra wygląda ok tylko poproś o więcej zdjęć.

zerknij na te:
[link do oferty na Olx wygasł] - lewy próg do wymiany i jest nawet klima :mrgreen:
[link do oferty na Olx wygasł] - autentyczny przebieg,wady to dobry argument do zbicia ceny.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Sie 2015, 09:29

Witam.
Nie miałem czasu wcześniej odpisywać. W każdym bądź razie kupiłem wczoraj tę astrę [link do oferty na Olx wygasł]. Autko ogólnie jest ok, dobrze jeździ tylko jest jeden problem, którego wczoraj nie zauważyłem. Na gazie falują niskie obroty, spadają do 500 i zaraz podnoszą się do 800-900, ale największym problemem jest to, że kiedy jadę autem i np. dojeżdżam do świateł i wcisnę sprzęgło to kiedy spadną obroty auto gaśnie... Dzwoniłem do tego gościa i powiedział, że trzeba podkręcić obroty. Na paliwie na luzie obroty są cały czas takie same (900-1000) i autko jeszcze nie zgasło. Moje pytanie jest takie czy to rzeczywiście wystarczy podkręcić obroty(i jak to zrobić samemu o ile to możliwe) czy lepiej podrzucić auto do mechanika?
Co do pozostałych samochodów podrzuconych przez Barola, to w nissanie kończyła się butla w tym roku, z mazdą gość wstrzymał się ze sprzedażą, bo jego auto jest u mechanika, a w sprawie golfa nigdzie nie dzwoniłem. Vectra, którą wrzuciłem była już sprzedana.
Ilumin
Nowicjusz

Auto: Audi A4 B5
Silnik: 1.8 125KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna

02 Sie 2015, 10:23

Silniczek krokowy [link do Motointegrator wygasł]. Groszowa sprawa
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...