Samochód do 40 tys

26 Kwi 2008, 20:11

Witam.

Otóż mam do wydania 40 tys złotych na samochód, musi to być sportowe coupe, nie więcej niż 7letni samochód, musi być dynamiczny i komfortowy. Mam swojego faworyta:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Możecie mi coś więcej powiedzieć coś o tym BMW, awaryjność, czy ceny części są wysokie, ogólnie czy drogi w utrzymaniu i czy OC i AC dużo by mnie wyniosło, mam 20 lat, to by był mój pierwszy samochód.

Również mile widziane inne propozycje, najlepiej marki BMW, gdyz strasznie podobają mi się te samochody :)

Pozdro
kerlon
Nowicjusz

27 Kwi 2008, 11:30

bmw- jak sama nazwa mówi będziesz miał wydatki, ale się opłaca moim daniem. Auta bmw są robione jakby pod kierowcę. Nie są tanie w utrzymaniu ale super prowadzenie i dynamiczny silnik to rekompensują. Gdybym był na Twoim miejscu długo bym się nie zastanawiał nad kupnem. Mam dopiero naście lat i mażę już o beemce w przyszłości. pozdrawiam:)
"Lepiej słabym autem jeździć na 100% niż najlepszym na 20%"
Hubertusss
Początkujący

Miejscowość: Radom

27 Kwi 2008, 12:18

Jeśli chcesz auto z dużym silnikiem to musisz mieć na uwadze fakt, że OC będzie duże. Nie wiem gdzie mieszkasz, więc trudno mi jest określić jak duże będzie. Wpisz w googlach "kalkulator oc", tam wpisz dane i zobaczysz ile ubezpieczalnie proponują.
Pozdrawiam ;)
Martoro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Świętochłowice

27 Kwi 2008, 12:52

To co to BMW ma zrobione z tyłu ze światłami woła o pomstę do nieba.

Moje propozycje :

[link do oferty na Allegro wygasł]
Loczek
Początkujący

27 Kwi 2008, 13:08

Odradzam Chevroleta- zawodne auto. Audi TT z silnikiem 1.8 to chyba najlepszy wybór, chociaż droga eksploatacja. Alfa... no cóż... brawo dla ciebie loczek, jeżeli uważasz, ze 147 to sportowe coupe. Jeśli chodzi o segment coupe to kerlon, radze Ci jeszcze nazbierać więcej pieniędzy na takie cacko: [link do oferty na Allegro wygasł]
Pauldance
Nowicjusz

27 Kwi 2008, 15:06

Audi TT tak bardziej dla kobiety moi zdaniem, citroen i alfa za bardzo mi się nie podobają, chevrolet nawet sympatyczny, ale strasznie napalony na bete jestem, te samochody maja dla mnie to coś co przyciąga mój wzrok gdy taka przejedzie koło mnie.

Tylko właśnie problem może być w utrzymaniu tego samochody, jak sobie obliczyłem to OC to troche wyszło, jeszcze jak bym AC do tego chciał to nie wiem czy bym wyrobił, kupic samochód to jedno a utrzymać go to drugie.

Co do tego Nissana to bardzo fajny, ale kasy raczej nie będę miał tyle, na ten mój przyszły samochód zarobiłem sobie w Anglii, teraz wróciłem do Polski i chce jakieś lepsze wykształcenie zdobyć, bo u angoli w fabryce nie chce przez cale życie robić, chociaż płacili dobrze :) wiec pracował teraz nie będę i nie wiem czy będzie mnie stać na utrzymanie takiego lepszego samochodu, jednak takie BMW jest wart poświecenia czy wyrzeczeń.
kerlon
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LM - pierwszy minivan tej marki
    Odważna stylistyka, mnóstwo przestrzeni, 26-calowy ekran i fotele godne najlepszego salonu - tak według Lexusa brzmi definicja luksusowego minivana. Model LM, czyli pierwsze w historii japońskiej marki auto tego segmentu, ...

27 Kwi 2008, 17:33

kilka moich propozycji:

trochę tego jest nie sugeruj się konkretnymi egzemplarzami, lecz ogólnie
niektóre to naprawdę perełki z dusząSmile
"Lepiej słabym autem jeździć na 100% niż najlepszym na 20%"
Hubertusss
Początkujący

Miejscowość: Radom

27 Kwi 2008, 19:29

Uważam że najlepszym rozwiązaniem dla takiej osoby jak ty byłoby coś takiego
sam oceń
paju001
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Tarnów

28 Kwi 2008, 08:58

Według mnie dobre będzie np. :

Renault Megane II

Seat Leon Cupra - ciut droższe ale opłaca się :)

Toyota Celica

Audi s4 - Troche większe i starsze ale za to silnik 2.7 turbo :)
siara94
Początkujący

Miejscowość: Łódź

28 Kwi 2008, 12:51

Ale mi teraz dylemat zrobiliście, hyundai i celica bardzo ładne, leon cupra też mi się bardzo podoba, ale jednak cena wykracza za mój budżet przeznaczony na ten samochód, więc odpada, najlepiej bym chciał żeby z wszystkimi opłata zamknęło się w 40 tysiącach.
Dzisiaj byłem oglądać beemke 320 i strasznie mi się podoba, bardzo dobrze się prowadzi, razem z zakupem zamknął bym wszystko w 40 tys.
Na jutro ustawiłem się z właścicielem tej Celici
chciałbym jeszcze hyundaia zobaczyć, jednak na za daleko musiałbym jechać, jeszcze może skusze się obadać jakiegoś leona, ale pewnie wybór rozstrzygnie się między 320 a celica.
A co powiecie jeszcze o Audi A3, chyba również samochód wart uwagi?
kerlon
Nowicjusz