Samochód do 40 tyś

06 Sty 2017, 13:34

Witam :) Zwracam się do was o pomoc, gdyż dostałem już bólu głowy od poszukiwań. Nie zdawałem sobie pojęcia ile aut można znaleźć za 40 tyś. Ale do sedna. Szukam Autka, najlepiej benzynki, gdyż moja familia porusza się głównie po mieście, lub na krótkich dystansach, więc szkoda katować diesla. Auto pewnie pójdzie do gazowania (Więc dobrze,żeby silnik się do tego nadawał), albo może być od razu zagazowane. Hatchback/sedan/limuzyna. Kombi nie wchodzi w grę. Wolnym samochodem się już najeździliśmy (Skoda felcia 1.3 Mpi 58 kuni ) Więc dobrze, żeby autko miało te +- 140 koni. Przy każdym z modeli, oczywiście proszę o podanie najmniej wadliwego i najbardziej trwałego silnika :) Auto poruszałoby sie po woj. Podlaskim, i z tej okolicy szukałbym ofert, ale oferty możecie podawać przykładowe :) Potem sam się będe martwił, o znalezienie go w możliwie bliskiej odległości. Budżet +- 40 tyś ale mogę się szarpnąć na jakieś 45, gdy oferta będzie wyjatkowa :P Rocznik tak około 2010 Najlepiej, żeby nie było niżej :roll: Z góry dziękuję za pomoc :ok:
Sruba8520
Obserwowany

Prawo jazdy: 09 05 2014
Auto: Nie mam

06 Sty 2017, 16:22

.Określ czego dokładnie potrzebujesz, wygodna limuzyna czy mały popierdzielacz, z tego co napisałeś można podać ałdi a3, a4, a6, a8 i wszystkie w miarę pasują (oprócz roczników, ale to inna sprawa) a jest między nimi przepaść.
Rzucę kilka luźnych, różnych propozycji
ar giulietta/fiat bravo/ lancia delta 1.4 120/150/170
focus mk3, ecoboost'y mają bezpośredni wtrysk i może być gorzej z lpg (ale takie wersje też wyjeżdżały z fabryki)
mondeo mk4
laguna mk3 2.0/2.0T
c5 2.0/140
civic ufo 1.8/140, kasy trochę zostanie
mitsu lancer, tutaj również mivec - bezpośredni wtrysk
astra j - te 140km to minimum do w miarę normalnej jazdy
volvo s40 - najlepiej z silnikiem 2.4+
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Legalizacja butli LPG
    Zbiorniki montowane w instalacjach gazowych w Polsce posiadają 10 letnią ważność badania. Po tym okresie należy dokonać legalizacji lub wymiany zbiornika na nowy. Maksymalny okres użytkowania butli to 20 lat, chyba że dokument ...