Samochód do 45 tyś zł. Pomoc w wyborze

02 Wrz 2018, 15:01

Niestety jak trasa to z dużą ilością cierpliwości i bez wyprzedzania.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

02 Wrz 2018, 15:07

Ja już bym wolał jakąś astrę J z 1.4T w wersji 140KM przynajmniej tym da się w miarę normalnie wyprzedzić. Użytkowałem taką w swojej firmie przez ok. rok czasu, miałem w fajnej wersji Sport. Sprzedałem bo trafił się międzyczasie klient na ten samochód to dlaczego nie jak dobrze zapłacił. :lol:
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

02 Wrz 2018, 17:13

szybki napisał(a):I niestety tu tabelka z mocą o niczym nie świadczy bo jeździłem teoretycznie słabszymi autami i było o niebo lepiej.

Tzn.? Ten silnik ma tylko 127Nm więc będzie jeździł gorzej nawet niż taki 1.6 MPI w Golfie/Octavii. Z tym silnikiem to ma być typowe auto miejskie do okazjonalnych wyjazdów poza miasto.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

02 Wrz 2018, 17:28

Ossy ale ja mówię Ci z perspektywy sprawdzacza ... więc nie będę skupiał się na tabelkach mocy albo nm bo w/w silniku jest to fikcja. Do tego jeszcze nie wiemy gdzie ląduje ten nm bo nie mamy miarodajnego wykresu. Mój kolega totalny motolaik miał doblo z tym motorem i je sprzedał bo bał się nim jechać w trasę tym bardziej że robił dużo kilometrów po mazurskich drogach gdzie jednak potrzeba od czasu do czasu wyprzedzić z rezerwą pod pedałem gazu. Ciekawostkoą jest odgłos silnika bardzo dziwny podobny właśnie do golfowego 1,6mpi. Ja obstawiam problem z parametrami głowicy w tym 1,4. Nie wiem czy to mit czy nie ale jest to podobno przerobiona głowica z jakiejś reno 5 czy coś w ten desen :mrgreen: z datą urodzin na początku lat 80tych. Nigdy tego nie zgłębiałem ale może coś w tym jest.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

03 Wrz 2018, 11:50

Co myślicie o tym egzemplarzu?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Cantom
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 01 2008
Auto: Ford Fiesta mk6

03 Wrz 2018, 12:01

Wydaje się fajny, ale po tych zdjęciach ciężko cokolwiek więcej powiedzieć, jak nie masz daleko to można podjechać i obejrzeć na żywo.
bartez90
Aktywny

Prawo jazdy: 26 06 2009
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Audi A4 B6
Silnik: 1.8T BEX 230 km
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Technika jazdy i nasze nowe drogowe postanowienia
    Technikę, umiejętności oraz kulturę jazdy można poznawać i doskonalić latami. Początek roku jest dobrym czasem, żeby zastanowić się, co jako kierowcy możemy zmienić, aby za kierownicą czuć się bezpieczniej, pewniej i jak ...

06 Wrz 2018, 07:56

Astra z ogłoszenia kupiona. Dziękuję wszystkim za pomocne rady i do zobaczenia, przy następnym kupnie auta :)

Stan techniczny samochodu nienaganny :), oby się sprawowała.
Cantom
Nowicjusz

Prawo jazdy: 23 01 2008
Auto: Ford Fiesta mk6