Samochód do 5 tys.

23 Lip 2017, 22:27

Też jakoś te zalety mi się nie spodobały, gość na jakiegoś cwaniaczka wygląda. Poza tym chyba handlarz. Odpuszczę, szkoda czasu. Te pozostałe Toledo chyba też nie warte zachodu?
arturaro
Początkujący

Miejscowość: Szczecinek
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mazda 6
Silnik: 2.0 165KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

23 Lip 2017, 22:37

Pierwsze Toledo zmęczone i ma sporo najechane na LPG. Jeszcze się nieźle ceni za taki bieda pakiet.
Drugi to mike napisał, a trzeci bym odpuścił po samym ogłoszeniu. Nie w tej cenie ludzie... 6k za słabo wyposażone auto, do tego z wadami lakieru i jeszcze słabo chodzi na gazie. Gdyby to była błahostka to by zrobił.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2007

24 Lip 2017, 00:59

galakty napisał(a):Scenic idealny dla kobiety albo na pierwsze auto, przecież to kawał klocka.
ja tam się zgadzam z tymi ochami i achami, bo takie "klocki" typu właśnie Scenic, Zafira mają bajeczną widoczność :ok:
Ciekawostka - na małej przestrzeni przyjemniej manewruje się t4 w blaszaku niż przeciętnym kombi segmentu D (powiedziałbym dokładnie którym, ale nie chcę wszczynać niepotrzebnej g. burzy, powiem tylko tyle, że jest to Passat b6 :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

25 Lip 2017, 20:05

Kolejne ogłoszenie z prośba o ocenę:
[link do oferty na Olx wygasł]
arturaro
Początkujący

25 Lip 2017, 23:06

Było coś z przodem i z tyłem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

31 Lip 2017, 11:32

Po kilku dniach posuchy takie 2 ogłoszenia:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Warto się bliżej przyjrzeć?
arturaro
Początkujący

31 Lip 2017, 12:13

1. Nie. Za tanio jak na polifta.
2. Za dużo nie widać ale wygląda ok.
galakty
Forumowicz VIP

31 Lip 2017, 12:16

Megane wygląda ok ale cena taka sobie,można obejrzeć.
Laguna ładna.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

31 Lip 2017, 13:45

Megane jak się okazuje sprzedaje handlarz (sprowadza auta z zagranicy i to zostało w ramach rozliczenia)
Co do Laguny: opony są na jeden sezon, zimowe również; silnik lekko się poci w okolicy miski olejowej, purchel na progu i coś się dzieje z klapą bagażnika. Z drugiej strony przez 3 lata auto wydaje się, że było serwisowane. Wymienione zawory i rozrząd po zerwaniu paska 30 kkm temu, ponadto amortyzatory tył, łożysko z przodu, przewody hamulcowe przód, świece - to tyle ile się dowiedziałem od właściciela. Pytanie czy wobec powyższego, cena jest adekwatna? Mam chęć dziś go obejrzeć i czy już na starcie nie negocjować, nie licząc tego co na żywo zobaczę?
arturaro
Początkujący

31 Lip 2017, 22:58

Czyli krótko mówiąc Megane odpuść.
W Lagunie opony letnie spokojnie oblatają jeszcze te 2-3miesiące póżniejszy wydatek to dopiero przełom marzec/kwiecień,zimówki też spokojnie ogarniesz za 2-3miesiące.
Silnik się poci więc pewnie uszczelka pod misą olejową do wymiany (groszowe sprawy a przy okazji wymienisz olej razem z filtrem).
Ogólnie 4500zł to przystępna cena jak za taką Lagunę a negocjować zawsze można ba nawet trzeba.
Barol
Awatar użytkownika

31 Lip 2017, 23:01

Jeśli nie mieszkasz w górach, czy trudnym terenie to możesz kupić dobrej marki wielosezonówki. Sam zaryzykowałem i przy naszych obecnych zimach jest więcej błota niż śniegu, tu wielosezon sprawdza się lepiej przy takich temperaturach (znajomi mając zimówki kilkuletnie nie mogli się radzić pod górkę, a ja latałem bez problemu). Wydasz raz na nowe opony i masz spokój.

Pocenie misy olejowej może być błahostką, o ile nie dostała strzała od jakiegoś krawężnika.
galakty
Forumowicz VIP

31 Lip 2017, 23:41

To też prawda,ja w Unie miałem prawie nowe Vredestein Quatrac 3 i świetnie się spisywały. Po zmianie ze starych czuć było lepsze prowadzenie na zakrętach i lepszą przyczepność więc te gumy mogę z czystym sumieniem polecić.
Barol
Awatar użytkownika

01 Sie 2017, 21:36

Podjadę obejrzeć tą Lagunę, mam tam w okolicy znajomy warsztat to i dokładniej będzie okazja sprawdzić - niestety dopiero w weekend.

W międzyczasie pojawiła się na miejscu: [link do oferty na Allegro wygasł]
Wiem, że cena podejrzana ale skoro na miejscu to może zerknąć? Czego się można spodziewać, czy nawet nie zawracać sobie głowy?
arturaro
Początkujący

01 Sie 2017, 21:48

arturaro napisał(a):nie zawracać sobie głowy

To będzie najlepsza opcja
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

02 Sie 2017, 09:20

Różnie może być. 99% szans, że to padło i dlatego taka cena, ale jest ten jeden procent, że gość chce sprzedać natychmiast, a zna opinie o modelu i dał taką cenę.

Dużo osób ma takie podejście jak ja, że jeśli decydują się na sprzedaż samochodu to chcą to zrobić już, a nie bawić się w sprzedawanie przez miesiąc. Jak się nie jest handlarzem, to nie trzeba na tym zarabiać. Daję niską cenę, choć wiem, że część osób uzna przez to ogłoszenie za podejrzane, ale to ich sprawa. Poprzedni samochód ogłosiłem i po 15 minutach był sprzedany. :)

Nie zmienia to faktu, że ta Laguna to ryzykowna i tanio może okazać się drogo.
OW05
Aktywny

Prawo jazdy: 07 03 2005
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Honda, Mitsubishi