Samochód do 5 tyś z LPG i klimą

22 Cze 2014, 12:15

sekacz19 napisał(a):Od siebie dorzuce Forda Mondeo MK II
Po pierwsze 5k starczy na auto w benzynie z pierwszego roku produkcji, po drugie Ford źle znosi gaz.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Cze 2014, 17:26

Hm, szczerze powiedziawszy nie brałem pod uwagę żadnych Mercedesów, a to dlatego, bo uważam, że z tych roczników są bardzo mocno wyeksploatowane i znalezienie czegoś 'godnego' graniczy z cudem. Mondeo oglądałem kilka modeli, aczkolwiek nie przemawia do mnie. Chyba bardziej ta Laguna by mi podeszła. O Vectrze B również myślałem, ale poczytałem trochę opinii, że mimo wszystko są dość awaryjne - sporo drobnych usterek. Mój tato ma Fiata Brave 1.2 i jest to samo i naprawdę jest to bardzo wkurzające - jak nie mechanika, to problem z elektryką itd...
Wiadomo, że można trafić na felerny model nawet i nowego BMW, które się będzie psuło, bo jest to kwestią pecha/szczęścia do samochodów :P
jolley
Nowicjusz

Auto: Nie mam

22 Cze 2014, 21:23

Taa Mercedes będzie napewno dobry w tym budżecie.. Laguna jak najbardziej tak,auto godne polecenia,więcej info u artur73.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

22 Cze 2014, 22:05

Nie przepadam za francuzami, ale faktycznie -Laguna I do dobry wypust. Blachy ma dobre i komfortowa jest. Znajdziesz dobry egzemplarz, to dużo kilometrów zrobisz. ;)
mariotu
Początkujący

Prawo jazdy: 01 12 2007
Auto: VW Golf
Silnik: 2.0 GTI
Skrzynia biegów: Manualna

22 Cze 2014, 22:13

Z blachami bywa różnie :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

23 Cze 2014, 09:02

A co sądzicie o tej Lagunce?

[link do oferty na Allegro wygasł]

99' rocznik, nawet młoda, przebieg 250kk~, czyli w miarę optymalny.
Właściwie to mam na nią chrapkę, tylko musiałbym jeszcze kilka aut przebrać w Krakowie, żeby nie jechać oglądać tylko jednego samochodu

lub
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Ta też w miarę optymalna, tyle, że starsza o 2 lata
jolley
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jeszcze bardziej zwrotne: zawieszenie - Audi RS 6 Avant
    Zarówno przednia, jak i tylna oś nowego Audi RS 6 Avant to konstrukcje pięciowahaczowe, osobno pochłaniające siły wzdłużne i poprzeczne. Połączenia i ramy pomocnicze wykonane są głównie z aluminium. Rozstaw ...

23 Cze 2014, 15:36

1.Wypicowana na handel
2.Robione progi, nadkola chyba lekko już ruda łapie, krzywo spasowana tylna klapa, zderzak przedni do poprawek. Moim zdaniem nie warto. Poza tym blachy z Sosnowca a auto w Zduńskiej Woli.
Koniu
Forumowicz VIP

23 Cze 2014, 18:03

No Laguna I jako samochód do 5k może być, ale jak mówki kon146 nie te egzemplarze, swoją drogą kon146 kozacki wzrok ma ja tyle mankamentów bym nie zauważył, nie przypadkiem jest moderatorem. Teraz wiem kogo się doradzić, jak będę nowy samochód kupował :D
gero242
Początkujący

Prawo jazdy: 09 04 1990
Auto: Audi A4

23 Cze 2014, 18:25

Dziękuje za oględziny ;-)
Szkoda, bo na tą niebieską Lagune się dość napalilem. Niby w miarę doinwestowana itp Kusi mnie żeby podjechac i zobaczyć. W sumie mam kawałek, ale jakoś trzeba wybrać to auto :)
Myślicie że może być to handlarz np?
jolley
Nowicjusz

23 Cze 2014, 18:25

Dziękuje za oględziny ;-)
Szkoda, bo na tą niebieską Lagune się dość napalilem. Niby w miarę doinwestowana itp Kusi mnie żeby podjechac i zobaczyć. W sumie mam kawałek, ale jakoś trzeba wybrać to auto :)
Myślicie że może być to handlarz np?
jolley
Nowicjusz

23 Cze 2014, 20:58

A ja bym obejrzał tą pierwszą,żle nie wygląda,cena z tych wyższych więc powinna być ok no i fotelik więc auto musiało być raczej sprawne na codzień.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

24 Cze 2014, 14:25

Też oglądałbym tą pierwszą.. Ale czego chcieć więcej od auta za 5 tys :) :)
mariotu
Początkujący

Prawo jazdy: 01 12 2007
Auto: VW Golf
Silnik: 2.0 GTI
Skrzynia biegów: Manualna

25 Cze 2014, 13:56

Witam ponownie
Przeglądałem standardowo ogłoszenia i natknąłem się na kilka ciekawych ofert:

1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - moje okolice
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - również
3. [link do oferty na Allegro wygasł] - wydaje mi się, że to nie oferta za te pieniądze, aczkolwiek oferta zacna
4. [link do oferty na Olx wygasł]
5. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - chyba po dzwonie, bo inna kierownica (albo kierowca - sportowiec :D )
6. [link do oferty na Olx wygasł] - i bardzo ciekawa oferta, tylko jak na lagunę dość słaby silnik. Ale autko utrzymane w porządku.

Co sądzicie drodzy forumowicze? ;)
jolley
Nowicjusz

25 Cze 2014, 20:43

1.Moim zdaniem warta uwagi,gość ma auto 7lat więc służyło raczej bezawaryjnie.
2.Robiony przód i troche tania.
3.Z mojego miasta,czasami go widuje.
4.Malowana lewa strona i odpicowana na handel.
5.Sprzedaje sie już troche czasu.
6.Wygląda ładnie tylko zastanawia mnie ponad 1500wyświetleń i zero chętnych?
Barol
Awatar użytkownika

26 Cze 2014, 00:14

Tą pierwszą Hondę obejrzę na dniach na pewno. Nie ma lpg jak chciałem, ale taki 1.4 może w mieście nie będzie pił więcej niż 8 litrów.
A co do Saaba, autko godne polecenia? Czy raczej koszty utrzymania na wysokim poziomie się plasują?
jolley
Nowicjusz