Dobry wieczór,
Nadszedł moment, w którym postanowiłem kupić samochód - dla mnie będzie to pierwsze auto, jednak współwłaścicielem będzie mój tata, który będzie go użytkował równie często.
Szukam czegoś relatywnie taniego w eksploatacji (naprawy, spalanie), ale jednocześnie zapewniającego bezpieczeństwo i minimalny komfort podczas jazdy. Nie chciałbym, by był to przesadnie duży samochód, dlatego wszelkie sedany, kombi, minivany odpadają. Myślę że jakiś hatchback byłby w sam raz
![Uśmiechnięty :)]()
Ważne jest dla mnie również, żeby samochód mi się podobał - im bardziej mi się podoba, tym chętniej do niego wsiadam i większą przyjemność czerpię z jazdy, ale to oczywiście warunek drugorzędny.
Z wstępnych poszukiwań natknąłem się na takie samochody jak:
- Peugeot 206
- Renault Clio II
- Opel Corsa C
- Ford Focus Mk1
- Volkswagen Polo III / IV
- Skoda Fabia I
- Nissan Almera N16
- Fiat Stilo
Nie wszystkie podobają mi się wizualnie, ale gdzieś musiałem usłyszeć o nich dobre słowo jeśli się tu znalazły
![Uśmiechnięty :)]()
Proszę o weryfikację i podsunięcie własnych propozycji. Najlepiej z Wielkopolski, ale myślę że najbliższa okolica nie byłaby problemem
Dodam, że budżet na samochód do ~5000 zł, tak by z opłatami i ewentualnymi naprawami zmieścić się w ~6000 zł.