Samochód do 6 tyś. dla młodego kierowcy.

26 Wrz 2015, 10:40

Corolla ładna ale już na pierwszym zdjęciu widać że połowa boku ma inny odcień lakieru..
Megane to już wogóle jakiś składak,drugie zdjęcie - połowa boku ma inny odcień lakieru,spasowanie tylnych prawych drzwi też jakoś dziwne (przy dole bardzo odstają) do tego jak Koniu wspomniał pewnie kupiona za pół darmo.

Zerknij na te oferty:
[link do oferty na Olx wygasł] - bardzo ładna tylko musiałbyś trochę dołożyć na opłaty.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - bardzo rzadko spotykana wersja SPORT.
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Wrz 2015, 10:50

Dobra corolle odpuszczam, trochę się boje tego przebieg.|
Ogłoszenie tej meganki widziałem ale to prawie 1000 zł wiecej niż mam :/
Lanos ma silnik 2.0 nie wiem czy nie będzie dużo palił.
Peugeot spoko tylko napiszcie jak ten silnik znosi gaz, bo myślałbym o założeniu jeżeli kupie jakieś auto z benzyną.
Ta leganza wydaje się fajna, trochę duża, ale spoko bo już w gazie, tylko to chyba rzadko spotykany model, jak jest z ceną części ??
Ogólnie wolałbym coś w okolicach Wrocławia bo od przyszłego tygodnia tam bd siedział i ciężko będzie obejrzeć coś w Wałbrzychu ;)
artur0156
Nowicjusz

Prawo jazdy: 06 03 1995
Auto: nie mam

26 Wrz 2015, 11:04

Tu masz ładną Xsare
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

26 Wrz 2015, 11:08

Pisałeś że do niedzieli jesteś w Wałbrzychu więc wrzuciłem auta z okolic.
Odnośnie Lanosa nie dopisałem że nie ma 2.0 tylko 1.6 ale do niego możesz wrzucić prostą instalację bo dobrze przyjmuje lpg tak samo jak Peugeot.
Leganza według mnie najlepsza i dobrze wygląda,fakt rzadko spotykana na drogach ale z częściami nie ma problemów i w dodatku są na przystępnym poziomie cenowym.

Wiem że tutaj na forum Alfa jest skreślana zaraz na starcie ale zerknij na to ogłoszenie [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] auto 6lat w jednych rękach więc raczej napewno musiało służyć bezawaryjnie i do tego flagi na rejestracji więc długo jeżdzi po jednym mieście :ok: do tego silnik Boxera jest dynamiczny i mniej awaryjny niż Twin Sparki.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

26 Wrz 2015, 11:12

Ode mnie jeszcze dwie oferty
[link do oferty na Olx wygasł] (pamiętam jak wisiał rok temu z ceną ponad 9k)
[link do oferty na Olx wygasł] (tego kojarzę jak jeździł, wyglądał na zadbanego)
Koniu
Forumowicz VIP

26 Wrz 2015, 11:32

Kurcze wolałbym coś mniejszego, jestem studentem i raczej bd jeździł sam :/
Ale dzięki za propozycję ;) postaram się obejrzeć tego peugota 306 :)
I co do tej meganki
[link do oferty na Olx wygasł] faktycznie jest warta tych 7 tyś ? Może uda mi się coś dołożyć
Ten Lanos jak jest 1.6 to spoko, tylko że od firmy to nic nie szkodzi ??
A czemu Alfa jest skreślana ? Drogie utrzymanie czy coś innego ?
Sorry, że tak dużo pytań w jednym poście
artur0156
Nowicjusz

26 Wrz 2015, 12:26

Szkoda że ten Lanek nie ma klimy :/
Megane wydaje się ładna ale można tez poszukać coś tańszego, od prywaciarza np.
Koniu
Forumowicz VIP

26 Wrz 2015, 12:42

Dzięki za propozycje, w poniedziałek jadę oglądać ta Meganke ;) napiszcie jeszcze czy mógłbym do tego silnika gaz zamontować.
A może jeszcze coś o tej Alfie romeo bo nie wiem dlaczego jest tak nie lubiana na tym forum ?
artur0156
Nowicjusz

26 Wrz 2015, 12:56

Możesz spokojnie zakładac gaz. :)
Alfy nie należą do aut bezawaryjnych po prostu
Koniu
Forumowicz VIP

26 Wrz 2015, 13:07

Okej, do tej meganki jade jednak we wtorek ale mniejsza z tym. Mam jeszcze sprawę bo jak oglądałem auta tutaj to byłem z tatą, oglądać meganke bd jechał z kumplem. który też nie jest jakimś specem od samochodów. Moglibyście mi krótko opisać na co zwracać uwagę ? Z tatą sprawdzaliśmy :
uszczelki
numery na szybach
rdze
pod maską czy silnik suchy
ogólnie czy zadbana czy nie
ręczny jak działa
podczas jazdy to awaryjne hamowanie, czy nie znosi.
Na co jeszcze powinienem zwrócić uwagę, głównie podczas jazdy co jeszcze robić, żeby wyłapać ewentualne wady ?
artur0156
Nowicjusz

26 Wrz 2015, 13:43

Gwałtowne skręty podczas jazdy, jazda po dziurach, zobacz jak przyśpiesza jak będzie kawałek prostej, czy nie kopci na niebiesko (olej). W dodatku sprawdź czy el. szyby działają, klima itd. Zobacz pod wykładzinę bagażnika czy nie ma dziwnych spawów, lampy z którego rocznika są. Próg przy łączeniu z nadkolem, tam często występuje rdza w Meganach. Z tą jazdą to w granicach zdrowego rozsądku bo jakby mi ktos jeździł po dziurach z prędkością 90 km/h to bym go z tego auta na zbitą łeb wywalił :mrgreen:
Koniu
Forumowicz VIP

26 Wrz 2015, 13:48

Ok, wezmę to wszystko pod uwagę. Łączenie progu z nadkolem to sprawdzałem, właśnie ta meganka czerwona co oglądałem wcześniej tam miała rdzę. A rocznik lamp gdzie sprawdzić ? Jest jakiś kod na nich ?
artur0156
Nowicjusz

26 Wrz 2015, 13:51

artur0156 napisał(a):A rocznik lamp gdzie sprawdzić ?
Tak samo jak a szybach :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

27 Wrz 2015, 10:57

No własnie jak dbasz tak masz,znowu przytocze przykład kolegi który ma 145 1.6 Boxer,na początku musiał w nią trochę włożyć ale teraz od dłuższego czasu jeżdzi nią bezawaryjnie i nie boi się nawet jechać nią w trase,ostatnio zrobił trasę Jaworzno - Nowy Sącz bezproblemowo.
Barol
Awatar użytkownika

29 Wrz 2015, 11:55

Dzisiaj jadę obejrzeć Meganke. Ale na wszelki wypadek jeszcze poszukałem czegoś innego. Prosiłbym o ocenę.
[link do oferty na Olx wygasł] z Niemiec, zakładam że przerejestrowanie jakieś 1000 zł więc się mieści w moim budżecie.
[link do oferty na Olx wygasł] nie wiem czy nie za tania ?
artur0156
Nowicjusz