Samochód do 6 tysięcy?

11 Sie 2018, 00:26

Kurde, to szkoda. Przejrzałem dość sporo ogłoszeń i wybrałem raczej te co najbardziej mi się podobały. Widzę, że dużo się jeszcze muszę nauczyć co do "filtrowania" dobrych ogłoszeń. Dziękuję za pomoc, jak zawsze.

Co do Fiata Pandy. No niby spoko, mogę się też za nią porozglądać, ale ten samochód strasznie mały się wydaje dla mnie. Po prostu aż za mały.
wxr
Początkujący

11 Sie 2018, 10:15

MarcinMRG napisał(a):Jak tylko do 140 na godzinę to panda też da radę

taa wystarczy jeden silniejszy poryw wiatru i barierki Twoje..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Sie 2018, 14:03

Bez przesady, przecież była wersja 1,4 100 koni, poza tym sporo aut tej klasy ma/miało mocne silniki np Fiat 500 czy Renault Twingo
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna

11 Sie 2018, 14:34

Nie wiem czy wiesz ale Panda 100hp była inaczej zestrojona.
Miała sportowe zawieszenie (usztywnione dzięki czemu precyzyjnie się prowadzi),inne opony (zazwyczaj 195/45/15 które zapewniają dobrą przyczepność) i cztery hamulce tarczowe (aby się zatrzymać ze 100km/h Panda potrzebuje zaledwie 35m). Warto też wspomnieć o trybie "sport" (elektronicznie zmieniana jest regulacja przełożenia kierownicy oraz pedału gazu).
Tak więc nie porównuj seryjnej Pandy do 100hp..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

11 Sie 2018, 16:44

Dobra, nie będziemy się kłócić, może i ma twardsze amory krótsze sprężyny - co i tak nie zmienia faktu że waży 950 kg i byle podmuch wiatru i też fruwa, bo to nie 2 tonowe BMW 7..
Także rozmawiamy o dwóch różnych rzeczach, pisałeś o wietrze a nie o tym że źle sie prowadzi.

Oczywiście ja nie wciskam nikomu Pandy, wręcz przeciwnie bo będzie chociażby..głośno? tylko te argumenty dla mnie są dziwne.
Pionek
Stały forumowicz

Auto: Honda Accord / VW Scirocco
Silnik: 1,4 TSI 122@150
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna