Sedan 35-45 tys

11 Sie 2018, 17:13

Szukam sedana w budżecie 35-45 tysw.Rocznie wątpie, ze przekrocze 20k km wiec szukam samochodu w benzynie o mocy przynajmniej 140 km Oto typy :
Mazda 6 II
Citroen c5
Volvo s40,s60
Bmw e60, e90
Audi a4 b8
Skłamałbym mowiaz ze nie marzy mi sie bmw badz audi ale nie wiem czy jest sens zakupu takiego samochodu.Co byscie wybrali z tych modeli i na co uwazac(na co zwracac uwage ) przy ich zakupie czy warto szukac w Polsce czy lepiej sciagnac zza granicy ?
songoten77
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 02 1994
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: Nie mam
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

11 Sie 2018, 19:34

songoten77 napisał(a):Mazda 6 II

Spoko

songoten77 napisał(a):Citroen c5

Spoko ale tylko 2.0/140

songoten77 napisał(a):Volvo s40,s60

Ok o ile nie myślisz o s60 II bo tutaj do czegoś jeżdżącego musiałbyś 10 dorzucić

songoten77 napisał(a):Bmw e60, e90

Może być jeśli liczysz się z wyższymi kosztami, szczególnie przy e60 jeśli trafisz na jakiś niedoinwestowany egzemplarz. Przy e90 celuj w przedlifty - po fl pojawiły się silniki z bezpośrednim wtryskiem, które miały swoje problemy.

songoten77 napisał(a):Audi a4 b8

Brak silnika benzynowego, który można polecić.

songoten77 napisał(a):Co byscie wybrali z tych modeli i na co uwazac(na co zwracac uwage ) przy ich zakupie czy warto szukac w Polsce czy lepiej sciagnac zza granicy ?

Szukać za granicą możesz jeśli masz możliwości wyjazdu, załatwienia formalności na miejscu itd. Licz się jednak z tym, że zadbane auta za granicą będą droższe niż u nas.

Ode mnie mondeo 2.0/2.5T, Laguna 2.0T, AR159tbi, Lexus IS250

Osobiście wybierałbym w tej kasie pomiędzy 159 a lexem, jeśli zależy Ci na bardzo wygodnym aucie to C5
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Yaris 1.5 Hybrid - test spalania
    Jak przystało na miejskie auto, Toyota Yaris Hybrid nowej generacji okazała się najoszczędniejszym z modeli testowanych przez What Car w kategorii ulicznej eksploatacji, osiągając w mieście wynik 2,94 l/100 km. Zastosowany ...