Samochód do 60-70 tyś

09 Mar 2010, 20:59

Cały czas mówilismy o Golfe V R32 w cenie 50tyś a Ty nagle wyjezdzasz, że mozna kupic takiego golfa za tą kwote i pokazujesz o 5 lat starszą IV...

Ważne, że tobie się auto podoba, włascicielą Dacii Logan też się ich samochody podobają:)
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

15 Mar 2010, 04:14

Odpuść sobie Audi - jedno z najbardziej awaryjnych samochodów w dieslu.
Za tę cenę masz markę premium - BMW 520d
maxxis
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

15 Mar 2010, 09:48

maxxis napisał(a):Odpuść sobie Audi - jedno z najbardziej awaryjnych samochodów w dieslu.
Za tę cenę masz markę premium - BMW 520d

Silnik 2.0D ledwo starcza do 3er a Ty go polecasz do 5er... piątka to minimum 530d pozatym za tą kwote to prędzej znajdzie 1er niz 5...
MajkPZM
Zaawansowany

Miejscowość: Kraków

15 Mar 2010, 16:43

[quote="pinio124"]Z tego co mi wiadomo żaden silnik audi nie jest awaryjny na tyle, by móc jakas jednostkę wyrzucić z Twoich poszukiwań.Uważam, że jednostka ze 140-konnym silnikiem by wystarczyła. Sugerowałem się tym, że napisałeś aby auto mało zżerało paliwa. Jeśli interesuje Cię większy silnik to masz np cos takiego:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jest jeszcze jednostka 3.0 diesel 224Km, ale nie mogę znaleźć jakiegoś ciekawego na allegro, z tym że pali on koło 12 litrów oleju na 100 km[/quote]

2.0 to największa padaka jaką VAG kiedykolwiek wyprodukował. Niestety psuje się na potęge. Wystarczy przeczytać opinie na forach lub w czasopismach jakieś testy długodystansowe. Mój znajomy ma passata z tym motorem, cały czas się coś sypie, a auto ma dopiero 170tys. orginalnego przebiegu.

Za tą kwotę poszukałbym właśnie BMW 3 lub 5, ewentualnie nowa Laguna.
Volvo
Początkujący

Miejscowość: Piekło

15 Mar 2010, 16:55

BMW.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

27 Mar 2010, 10:34

Silnik 2.0 TDI koncernu VAG z początkowych lat produkcji jest dosyć awaryjny (wałki rozrządu,pękające głowice)
Bruner75
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: TST
Prawo jazdy: 19 07 1993
Auto: Skoda Octavia II 1.9 TDI
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sztuka jazdy w warunkach zimowych
    Opady śniegu mają ogromny wpływ na warunki panujące na drodze – do tego stopnia, że niektórzy mało doświadczeni kierowcy zimą wolą zostawić samochód w garażu. Taki krok nie jest jednak konieczny, choć ...