Witam, poszukuję samochodu do 6000-7000zł+ około 1000-2000zł na części eksploatacyjne po zakupie samochodu
Moje wymagania to: -Najlepiej kombi (lub ewentualnie sedan) -Wspomaganie kierownicy -Klimatyzacja -Instalacja LPG -Mało awaryjny -Tanie i dostępne części od ręki
Moje typy to Astra G 1.6 8v 75KM X16SZR - silnik mało awaryjny i bezkolizyjny.
Astre G biorę pod uwagę bo praktycznie też jeżdżę astrą F z tym silnikiem z LPG i ma 400k i się dobrze trzyma.
Opel vectra B, brałem pod uwagę wersje po lifcie. Z silnikiem 1.6 8v i tym minimalnym wyposażeniem co chce to trudno niestety znaleźć (pare egzemplarzy tylko w Polsce). Polift bo mniej rdzewiały.
Peugot 406, jakoś nie mogę się nastawić do francuzów optymistycznie. Więc raczej odpada.
Poprawnie ustawiony zagłówek to mniejsze ryzyko urazu kręgosłupa Badania wykazują, że poprawnie ustawiony zagłówek może zmniejszyć o prawie 1/4 ryzyko urazu kręgosłupa szyjnego w przypadku uderzenia w tył samochodu(1). To jeden z najczęściej stwierdzanych urazów u osób ...
Jak lakierować samochód samemu. Plama na masce i dachu. Ostatnio mój samochód dostał obrażeń w postaci rozpuszczalnika na maskę i dach. Więc teraz mam parę plam bez farby zupełnie. Chcę zalakierować to sam ale nie będę miał warunków warsztatowych. Jak to zrobić ...
Samochód nie musi być tyle co ekonomiczny w jeździe (dopuszczam spalanie do 15l/100km w mieście gazu), ale w częściach. O ile dobrze mi wiadomo w vectrze b 1.8 problemy były z silnikiem.
Czyli widzę, że nic lepszego niż astra g nie kupię.
NonSens napisał(a):Może pod względem mechanicznym jest ok, ale częste problemy czujników są.
Plus padający zawór EGR, silnik krokowy, konsumpcja oleju (jak to w oplowskich 16v), problemy z układem zapłonowym itd. Inna sprawa, że koledzy mają rację - mniejszy silnik w tym aucie się nie sprawdzi.
1,6 mi wystarczy, bo praktycznie co drugi dzień jeżdżę astrą F w kombi z silnikiem 1.6 75KM 8v z LPG. I dlatego jak coś dokładnie z tym samym silnikiem chce astre G, tylko ten minus, że G z tym silnikiem była produkowana do 2000r.
1.4 16v TWINPORT 90KM Klimę mam dołożoną, oryginalnie nie było. Problemów żadnych, auto proste, trwałe ale do bólu nudne i beznadziejnie wykonane (wersja z salonu PL, gorsze wygłuszenia, zabezpieczenie, jakość wnętrza itd). Tak zwany CLASSIC.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.