REKLAMA
Witam, szukałem podobnych tematów, ale albo się przedawniły albo nie pokrywały z moimi upodobaniami. Więc poszukuje samochodu do 6000 zł, ew. 6500 jeśli byłoby tego warte. Prawo jazdy mam od ponad 2 lat, dość aktywne (pracowałem w pizzerii jakiś czas, więc trochę doświadczenia nabyłem) i pora z pożyczanej Fiesty 1.8 diesel 60km przerzucić się na coś mocniejszego . Dobrze by było, gdyby to było auto z silnikiem, który 100km/h osiąga w mniej niż 12s. Odrzucam od razu auta z segmentu A i większość z B. Po prostu mi się nie podobają. Moje dotychczasowe typy:
- Opel Astra G 1.7 DTI(nie taki mocny, ale ponoć trwały), 1.6 16V
- VW Golf mk4 , 1.9 TDI
- Audi A3, A4 1.8 T, 1.9 TDI (chociaz nie jestem pewien, czy w tej kwocie dostanę)
- Skoda Octavia 1.9 TDI(j/w)
- Peugeot 307 2.0 HDI 90km (jak wygląda sprawa z trwałością 1.6HDi?)
- Volvo generalnie, szukałem 850 i s40, ale w moich okolicach (Ostrów Wielkopolski) raczej ciężko dostępne.
Jazda po mieście, żadne dalekie trasy. Wiem, że większość z wymienionych to diesle, ale wybieram je ze względu na trwałość i niskie koszty eksploatacji. Starsze auta mnie nie odstraszają, byleby miały to minimum wyposażenia (klima, el. przednie szyby, zamek centralny), chociaż takie Audi 80 średnio mi się podoba. Sedan, lub najlepiej hatchback, kombi nie jest mi potrzebne i też mi się nie podoba Z góry dzięki za propozycje!