Samochód do 60k duży sedan/SUV

08 Sty 2015, 17:55

Witam, szukam jakiegoś samochodu do dojazdu do pracy. Chodzi mi o duże i wygodne auto z dobrym wyposażeniem, używane, rocznik 2010/2011. Preferuję duże sedany i SUVy, do tej pory używałem Outlandera II 2007 i pora na zmianę. Co mam na celowniku to narazie tylko Volvo S80, ale chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat tego samochodu, głównie interesuje mnie diesel 163km bo rocznie robię ponad 30k, ale jeśli benzyna jest lepszym wyjściem to nie pogardzę. Oczywiście odpadają jakieś auta egzotyczne lub drogie w serwisie (BMW...), silniki V8 też mnie nie interesują. Nie podobają mi się też wszelkie auta wyglądające jak klopsy typu Kuga, CX-7. Czekam na jakieś interesujące propozycje, dzięki :)
BenDover
Nowicjusz

Auto: VC GTS

08 Sty 2015, 18:47

S80 z 2.4D to dobry wybór. Silnik udany. Jedynie do automatów sa zastrzeżenia pod względem trwałości, ale to standard w obecnych czasach. Musowo należy zmieniać olej.
Alternatywnie Mondeo mk4.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

08 Sty 2015, 19:29

ja bym się zainteresował Lexusem GS 450h mimo, że to nie diesel, a hybryda. Auto praktycznie niezawodne i mega komfortowe.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Sty 2015, 19:31

Na Lexusy patrzałem ale nie podobają mi się ani z zewnątrz ani w środku.
BenDover
Nowicjusz

08 Sty 2015, 23:31

W tym roczniku i w tej cenie nie znajdziesz auta klasy premium. A co do gustów to już chyba Ty powinieneś wiedzieć najbardziej co Ci się podoba a co nie :) propozycji może być wiele ale ... Tobie musi się auto podobać. Co dla jednego jest ładne dla innego jest ohydne :wink:
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam

08 Sty 2015, 23:34

Nie musi być klasy premium, takie S80 mi w zupełności wystarczy, na allegro są takie egzemplarze dlatego pytam się o opinie na ich temat. Nie ma się co napalać na auto które może być spawane z trzech. Przeglądając oferty w oko wpadło mi jeszcze A4 Quattro w kombi, jaki silnik jest warty uwagi?
Co do mojego gustu to im auto prostsze tym lepsze, bez żadnych udziwnień co zdarza się głowie w autach francuskich i azjatyckich.
BenDover
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Sala koncertowa na czterech kołach
    Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...

09 Sty 2015, 18:09

BenDover napisał(a):A4 Quattro w kombi, jaki silnik jest warty uwagi?

problemem w tym, że ich brak

Nie wiem co jest fajnego w ciasnym Audi zamiast Lexa ale szanuje gust i decyzję :yes:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

09 Sty 2015, 18:35

Audi jest ładne z zewnatrz przynajmniej wg mnie, jesli jest ciasne w srodku to i tak by odpadlo w momencie gdybym do takiego wsiadl :) A jest jakas ciekawa opcja jesli chodzi o SUVy? Bo rozwazam tez kupno drugi raz Outlandera tylko po lifcie, miejsca w nim duzo gorzej z wykonczeniem w srodku. Duzo bardziej podoba mi sie konsola z Volvo.
BenDover
Nowicjusz