Samochód do 6500 Euro co najlepiej kupić

23 Mar 2008, 19:03

Zyby było
-combi
-disel
-ekonomiczny
-1,9 max pojemności(jeżeli cos fajnego może być pojemność większa)
-compact
Ostatnio edytowany przez densell, 23 Mar 2008, 19:18, edytowano w sumie 1 raz
densell
Nowicjusz

23 Mar 2008, 19:14

audi a4 w sumie przy odrobinie szczescia chyba jestes w stanie kupic juz po lifcie czyli od 99r.
audi a6 tylko to juz moze z tym silnikiem byc poprostu slabe
passat b5, golf mk4
musisz jeszcze powiedziec jakiej klasy ma to byc auto: kompakt, klasa srednia? :)
pzdr
Pawlo
Zaawansowany

Miejscowość: Bolesławiec

24 Mar 2008, 01:09

Ja polecałbym Passata B5 w końcu to "niemiecka precyzja" :lol:
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

24 Mar 2008, 13:31

passat b5 1.9 tdi silniki nie do zajechania moc od 115 do 130km lub golf 4 troszeczkę nowszy od passata ale passat jest lepiej wyposażony i większy a poza tym to już jest limuzyna.
kupie sobie vw phaetona ;)
mistrzu567
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Katowice

25 Mar 2008, 10:53

Może podłaczę się do tematu cena również około 30 tys. tylko mam dylemat Honda Civic, VW Golf czy Audi A3 lub kto co doradzi. Chcę
* Diesla 1.9 TDi lub 1.7CTDi
* Niskie koszty napraw i części
* Mała awaryjność ;-)
Pozdrawiam
fiszmen9
Nowicjusz

25 Mar 2008, 14:27

fiszmen9 napisał(a):Może podłaczę się do tematu cena również około 30 tys. tylko mam dylemat Honda Civic, VW Golf czy Audi A3 lub kto co doradzi. Chcę
* Diesla 1.9 TDi lub 1.7CTDi
* Niskie koszty napraw i części
* Mała awaryjność ;-)
Pozdrawiam

No więc tak z tych 3 aut które za proponowałeś wybrał bym raczej Golfa. Wujek jest maniakiem aut, miał już większość aut, w tym A3. Prosto z salonu
A3 zaczeło sie sypać po 80 000 przebiegu. Osobiście bym ci polecał : Peugeot'a 307 HDI 1.9 Diesel
Nissan Primera 2004r. 1.9 Diesel

To moje typy oczywiście jest multum więcej
:D

Pozdrawiam :o
Yoke
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polańczyk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Limuzyna Audi A8 L extended
    Życzenie klienta jest priorytetem dla czterech pierścieni, nawet wtedy gdy wymagania wydają się niezwykłe. Przykładem takiego podejścia jest przygotowanie specjalnej wersji Audi A8. Na zamówienie jednego z europejskich ...

25 Mar 2008, 14:35

Jeśli chodzi o ścisłość to jeżdżę Seatem Cordobą i ona od nowości już się supie a podobno to prawie Polo. Francuzów nie chcę głownie ze względu na regenerację tylnej belki bo przewożę czasem ciężkie przedmioty. A co z zawieszeniem ?
fiszmen9
Nowicjusz

25 Mar 2008, 14:47

fiszmen9 napisał(a):Jeśli chodzi o ścisłość to jeżdżę Seatem Cordobą i ona od nowości już się supie a podobno to prawie Polo. Francuzów nie chcę głownie ze względu na regenerację tylnej belki bo przewożę czasem ciężkie przedmioty. A co z zawieszeniem ?

W takim razie Peugeot odpada. Znajomy w nissanie miał problemy tylko z przeniesieniem napędu i troche karoseria się "dziadaczyła". O zawieszeniach za wiele nie wiem. Poczytaj o tym nissanie może będzie warto.
Yoke
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Polańczyk

25 Mar 2008, 16:55

To moze od razu przejde do konkretów;]

BMW 525
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Renault Laguna II
[link do oferty na Allegro wygasł]

Audi A4
[link do oferty na Allegro wygasł]

Renault Megane
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

.::Pozdrawiam::.
Endrju
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 449
Miejscowość: Poznań

25 Mar 2008, 17:12

fiszmen za 30 tys. zł kupisz Golfa IV w dieslu w dobrym stanie. Ja bym polował jednak na Seata Leona.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

25 Mar 2008, 19:09

Wiem, że model modelowi nierówny ale straciłem zaufanie do Seata. Po prostu obecny model nadaje sietylko na złom. Bardzo jestem ciekaw co wy sądzicie na temat porównania kosztów GolfIV i CivicVII diesle.
fiszmen9
Nowicjusz

25 Mar 2008, 19:13

do 30 tys to polecam vw golf, passat ,jak wolisz ja jezdze b5 prawie 2 lata i narazie wymiana lozyska i oleju . Jakos nie przekonałem sie do hondy
greyt
Początkujący