Samochód do 65000 tyś rodzinny

20 Lis 2018, 08:32

Witam, poszukuję samochodu rodzinnego, byle nie kombi z wyglądu mi i żonie nie odpowiada do kwoty 65000 tyś nowy lub używany.
Użytkował będę samochód do pracy 5 km w 1 stronę jak i na dłuższe wypady, choć mam jedną limuzynę diesla już w garażu, więc na pewno szukam benzynki.
Chciałbym samochód w miarę wyposażony fajnie, na pewno czujniki, kamera cofania, tempomat, itp.
W moim zainteresowaniu z nowych to jest tylko maksymalnie wyposażona Dacia Duster II 2018 z napędem 4x4.
Z używanych max 3 letni samochód typu, QASHQAI, może KADJAR i pytanie co jeszcze, jakieś propozycję?
Co do mocy silnika nie wiem.. teraz mam diesla 170km i ciągnie super, jeździłem testowo nowym TUSCONEM 132 km chyba, to nic nie szedł, zero, nie dość że 95 tyś z tym silnikiem.
Z góry dzięki
AHA!!! NIE DODAŁEM, ŻE W GRĘ WCHODZĄ JEDYNIE SUVY/CROSSOVERY MIN 400L BAGAŻNIK (CHCĘ ZMIEŚCIĆ WÓZEK DLA DZIECKA LUB 2 ).
jozoz
Nowicjusz

20 Lis 2018, 09:56

Z nowości to rzeczywiście nic poza Dusterem nie spełni Waszych wymagań, bo za 65 tys.będzie tylko średnio wyposażony SUV segmentu B. Z używanymi autami też nie jest tak różowo - trzyletnie auto z polskiego salonu, od pierwszego właściciela trzyma cenę, zwłaszcza jeśli jest to modny SUV. Możecie szukać aut pokroju Nissana Qashqaia II, Kii Sportage, Renault Kadjar, Ford Kuga.
Ale łatwiej będzie znaleźć coś nie będącego SUV-em np. Skoda Octavia III - liftback ma duży bagażnik.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

20 Lis 2018, 10:13

Musi być coś pokroju SUV-a wymysł żony, że się wysoko siedzi :)
Kurde, ten Duster rozsądny i nie mam nic do marki, ale widziałem jakie to twarde w środku...
Chyba coś będę szukał 3-letniego..
jozoz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi e-tron GT concept - stylistyka i nadwozie
    Niskie, szerokie i z dużym rozstawem osi – oto proporcje klasycznego Gran Turismo. Wpisuje się w nie również Audi e-tron GT concept. Ma 4,96 m. długości, 1,96 m. szerokości i 1,38 m. wysokości. Lekka karoseria ...
    Ogniwa paliwowe Toyoty zasilają budynki
    Dążąc do zmniejszenia emisji dwutlenku węgla związanej z działaniem firmy, Toyota uzupełniła system zasilania zakładu Honsha w prefekturze Aichi o pionierskie rozwiązanie wykorzystujące stacjonarne wodorowe ogniwa paliwowe. ...