Witam wszystkich na forum
![Razz :razz:]()
. Wiem, że takich tematów jak ten była już cała masa, ale mam dość węższe spektrum zainteresowań od innych użytkowników, więc postanowiłem przedstawić je w nowym temacie.
Planuję zakupić pierwszy samochód w sierpniu br. Mam na ten cel do przeznaczenia 6 tysięcy (wraz z opłatami). Szukam samochodu niezawodnego, rzecz jasna-zadbanego, ekonomicznego, ale przy tym "z pazurem". Nie zależy mi na dużym bagażniku. Miejsca wystarczająco dużo ma być dla dwóch osób, ale przydałyby się oczywiście tylnie siedzenia w razie "W". Od kilku miesięcy poważnie zainteresowałem się Hondą Civic V. Z autopsji wiem, że samochodem jeździ się bajecznie, przy tym nieźle wygląda i jest niezawodny. Niestety- trzyma również dość wysoką cenę. Mimo tego w kwocie 5-5,5 tysiąca znajduję wiele ofert na allegro,autogiełdzie, z których wynika, że można zadbane autko w tej cenie zdobyć. Jak to jest? Nie chcę dać ponieść się fantazji i kupić ją w tej cenie, a potem dokładać bez końca
![Rolling Eyes :roll:]()
. Bardzo zależy mi na możliwie maksymalnie bezawaryjnym samochodzie.
Co do silnika tej Hondy to interesuję mnie już wersja 1.3 (bez gazu-słyszałem, że w tym silniku robi więcej szkód niż pożytku). Najlepsza byłaby oczywiście wersja 1.5 (bez lpg). Prosiłbym o jakieś własne doświadczenia związane z kupnem tego modelu w tej cenie.
A może są jakieś ciekawe alternatywy, które w tym przedziale cenowym spełnią moje oczekiwania?
Poważnie przemyślałem kwestię zakupu francuzów, fiatów i daewoo. Nie mam z tymi samochodami dobrych wspomnień- po za tym żaden z nich zwyczajnie mi się nie podoba.
Z góry dzięki!
![Very Happy :grin:]()