Samochód do 7 tys.

17 Lip 2014, 22:08

Vectra ta za 8k też mi się podoba, ale ten silnik ecotec + LPG do mnie jakoś nie przemawia:P
maturzysciaK
Początkujący

Auto: nie mam

17 Lip 2014, 22:20

Pytanie jaki rodzaj gazu jest zamontowany.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Lip 2014, 22:22

Jak sekwencja to jeździ dobrze :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

17 Lip 2014, 22:30

No to skoro sekwencja to dobrze, to jednak pojadę zobaczyć tą Hondę:D
maturzysciaK
Początkujący

24 Lip 2014, 22:47

Co powiecie na Golfa 3 GTI, tą Hondę pojadę obejrzeć w poniedziałek, bo urlop mi się zaczyna od następnego tygodnia.

Najchętniej wziąłbym go odrazu, przebieg pewny, niezniszczony wiejskim tuningiem. Klimę ma.

[link do oferty na Olx wygasł] -> ale te 3500 wyświetleń, ale ogólnie to nie jest chyba zbyt wiele, bo powiedzmy jedna osoba wejdzie kilka razy itd.
maturzysciaK
Początkujący

24 Lip 2014, 22:49

Obejrzyj bo widać że doinwestowany :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Nostalgia 2013 / relacja
    III edycja Targów Pojazdów Zabytkowych pod nazwą Auto Nostalgia już za nami. Większość z nas mogła przenieść się do czasów swojego dzieciństwa i podziwiać kultowe pojazdy z przeszłości. Przygotowaliśmy ...
    Skoda Kamiq - miejski SUV
    Nowy miejski SUV ŠKODY, dedykowany dla chińskiego rynku model KAMIQ, został oficjalnie zaprezentowany 23 kwietnia. KAMIQ stanowi uzupełnienie gamy SUV-ów ŠKODY, w której znajdują się już modele ...

25 Lip 2014, 07:39

Zaraz sie zacznie że za 8k kupisz coś lepszego bo takiego Golfa możesz mieć za 3k :lol:
odnośnie linku to widać że ktoś dbał,wyświetleń jest tyle bo pewnie link jest na paru forach i dlatego.
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

25 Lip 2014, 07:50

TFSI napisał(a):Zaraz sie zacznie że za 8k kupisz coś lepszego bo takiego Golfa możesz mieć za 3k :lol:
odnośnie linku to widać że ktoś dbał,wyświetleń jest tyle bo pewnie link jest na paru forach i dlatego.

To ja Ci wytłumacze o co chodzi z golfem3 z linku żebyś znowu nie lał wody...

W tym ogłoszeniu jest auto można powiedzieć "kolekcjonerskie" czyli w określonej wersji i gdyby było w oryginale to już pewnie by sie sporzedało nawet za wysoka cenę jak na golfa3. A jest spaprane wiejskim tuningiem do tego posiada przelot i pewnie betonowe zawieszenie więc dla amatora wiochy za drogo a dla amatora oryginału nie do przyjecia. A do tego nie musze Ci mówić o jakości jazdy w tej opcji zawieszeniowej i po dziwnych modach związanych z wydechem, dolotami itp...
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

25 Lip 2014, 08:08

Nawet jakby było w oryginale to za tyle sie nie sprzeda bo raz że teraz auto jest bardzo ciężko sprzedać za dobry pieniądz a dwa przecież można mieć już IV..
Co do tuningu to Tobie sie nie podoba ok ale to nie znaczy że innym też ma sie nie podobać a jak wiemy o gustach sie nie dyskutuje..
Ogólnie według mnie auto warte rozważenia ale jak będziesz je chciał potem odsprzedać to nie dostaniesz więcej jak 4-5tysięcy.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

25 Lip 2014, 08:46

Barol napisał(a):Nawet jakby było w oryginale to za tyle sie nie sprzeda bo raz że teraz auto jest bardzo ciężko sprzedać za dobry pieniądz a dwa przecież można mieć już IV..

Ale ja nie napisałem że pójdzie za 8k tylko ze drożej od zwykłego golfa3...
Co do tego ze można mieć golfa4 to jak najbardzeiej ok tylko że sytuacja jest adekwatna do takiej jak byś powiedział że za golfa4 Rkę możesz mieć 4 golfy 1,4.

Zobacz ile znajdziesz na mobile oryginałów 16V edycji juz nie wspominając o 20leciu.
Ceny w DE zaczynają się od 2k Eur dla zwykłych gti 16v.

Barol napisał(a):Co do tuningu to Tobie sie nie podoba ok ale to nie znaczy że innym też ma sie nie podobać a jak wiemy o gustach sie nie dyskutuje..

Ale ja nie dyskutuje o tym co się podoba a co nie tylko o tym ze masz klasyka golfa a wkładasz felgi od mercedesa bo po taniości, lampy z chińskiego marketu itd...

Barol napisał(a):Ogólnie według mnie auto warte rozważenia ale jak będziesz je chciał potem odsprzedać to nie dostaniesz więcej jak 4-5tysięcy.

Ktoś szuka auta do zwykłej jazdy a twierdzisz że golfik z linka jest godny zainteresowania to wklejam Ci wyliczankę z ogłoszenia

- poza tym na aucie zamontowane jest gwintowane zawieszenie FK
- wszystkie gumy w zawieszeniu wymienione na czerwony poliuretan,
- wydech przelotowy 2,5"
- kolektor wydechowy supersprinta 4-2-1
- sportowa wkładka filtra powietrza,

chciałbyś na takim czymś jeździć do pracy/szkoły???
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

26 Lip 2014, 09:11

Jak ktoś lubi to będzie jeżdził.. a co do IV to chodziło mi o typowe polskie myślenie że za 8k przecież można go mieć bo są na allegro itp. ja wiem jakie są ceny ale własnie typowy polaczek sądzi inaczej.
Barol
Awatar użytkownika

26 Lip 2014, 09:24

Dobra mam już urlop 2 tygodnie mogę jeździć i sprawdzać auta.

Powiedźcie czy taka alfa mieści się w budżecie:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] -> czy za taką kwotę się nie dostanie i ogólnie pewnie się dostanie, ale serwis cholernie drogi, co? :P

Btw: Poszukam innego golfa gti po tych komentarzach:D I po obejrzeniu tego filmiku:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

maturzysciaK
Początkujący

26 Lip 2014, 09:45

Tylko nie Alfa..

zobacz na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do oferty na Olx wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

26 Lip 2014, 09:56

Dobra nie będę szukał Alfy, bo i tak jakoś zbytnio mi się nie podoba, ale uzasadnij:D

Ta Vectra, ok. Tylko ten silnik z gazem? Spytać mu się czy sekwencja?

I powiedz mi czy ten Golf to Golf GTI -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ??

Co sądzisz o tym BMW -> [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] ??

No i jeszcze Honda, tylko, że z Katowic: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

I jeszcze jedna BMK`a już z Wielkopolski i taniej: [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

[link do oferty na Olx wygasł] -> też będzie taki głośny jak tamten z filmiku?
maturzysciaK
Początkujący

26 Lip 2014, 14:26

maturzysciaK napisał(a):Dobra nie będę szukał Alfy, bo i tak jakoś zbytnio mi się nie podoba, ale uzasadnij:D
Będziesz ze wszystkimi mechanikami w okolicy na "Ty"
Golf ma beznadziejną maskę... Już mnie obrzydza więc na bank bym go odpuścił.
BMW- Jak ktoś dokleił "M" to na pewno nie jest mądry. Odpuść. Poza tym przebieg jedno zero większy.
Civic może być.
BMW też ujdzie.
Klubowy Golf który jeździł na wystawy to bardzo dobra propozycja :ok:
Koniu
Forumowicz VIP