REKLAMA
Witam! Proszę o pomoc i wskazówki, bardzo dziękuję. Zakładam nowy temat, bo stary jest równo sprzed miesiąca, a od tego czasu trochę się zmieniło; i w końcu odebrałem prawo jazdy, a niestety muszę pilnie kupić samochód.
Budżet: około 7 tysięcy. Ubezpieczenie OC i pakiet startowy typu płyny i filtry - mam na to osobny budżet.
Lokalizacja: Śląsk, Jastrzębie-Zdrój (+- 60km). Mogę podjechać np. w okolice Katowic.
Zastosowanie: będę pokonywał ok. 500km miesięcznie na autostradzie (dwa razy po 60km tygodniowo). Oprócz tego z ok. 300-500km miesięcznie po mieście
Priorytet: żeby koszt utrzymania był stosunkowo niewielki. Żeby mało spalało. Nie mówię, że ma być bardzo tanio - po prostu wystarczy, że nie będzie bardzo drogo.
Fajnie gdyby było: w miarę zwinne i dynamiczne autko, nie było bardzo małe, klimatyzacja, w miarę dobrze się prezentowało (oczywiście wybrzydzać w tym budżecie za dużo to nie można)
Moją uwagę najbardziej przykuł Opel Astra G Bertone. No ale też Honda Civic w Coupe, Peugeot 206 i 406, Skoda Octavia, Ford Focus, BMW e46, Audi A3 i wiele innych. Najbardziej podobają mi się sedanowo-podobne samochody.
Niestety problem w tym, że nie mam żadnych umiejętności typu 'odróżnianie dobrych od złych aukcji na otomoto' i sam nie wiem co jest dobre, a co nie.
Dziękuję za pomoc.