Samochód do 7500zł

02 Cze 2013, 19:37

Witam,
zastanawiam się nad zmianą samochodu ponieważ moja poczciwa Corsa B z 45KM mi zbytnio nie wystarcza.

Zależy mi głownie na:
- instalacji LPG
- nie brzydkim wyglądzie
- klimatyzacji
- małą awaryjnością
- tanim eksploatowaniu
- aby autko było dynamiczne
czyli nie interesuje mnie też jakiś 60-75 konny zamulacz.

W prawdzie dopiero po wakacjach chce dokonać zakupu ale już się pomału staram orientować co w tej cenie mógłbym urwać.

Ogólnie stałej pracy nie mam więc chciałbym aby ono również w miarę mało paliło, co za tym idzie, koniecznie jeśli dokonam zakupu to tylko w kombinacji benzyna + LPG.

Zależy mi również aby w środku w miarę ładnie się prezentował.

Samochody jakie do tej pory mi wpadły do gustu to:

Opel Astra G : jak dla mnie bardzo ładny, części śmiesznie tanie, komfortowe, mało awaryjne.
Wersja jaka szczególnie mi przypadła do gustu to ze skórzaną tapicerką z alcantarą (bodajże silver edition).
silnik jaki bym preferował to - 1.6 16v (100KM) lub 1.8 16v(125KM)

Honda Civic VI - dużo o niej nie czytałem, wiem że silniki w tych hondach były bezawaryjne, ładny egzemplarz można również znaleźć lecz bardziej jestem za Astrą G

Audi A4 - no tutaj to już większy problem będzie w tym budżecie coś znaleźć, w większości były bite, no ale co można się spodziewać. Silnik jaki bym preferował to - 1.8 (125KM)

w sumie to na tyle, czekam na opinie oraz inne propozycje.
flost
Obserwowany

Prawo jazdy: 13 11 2011
Przebieg/rok: 13tys. km
Auto: Opel Corsa B
Silnik: 1.2 45KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

02 Cze 2013, 21:26

W przypadku Astry uważaj na 1.6 16V bo on lubi wcinać olej.
Ja jestem za Civicem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Diesle to ślepa uliczka motoryzacji w Europie
    Samochody z silnikami wysokoprężnymi nie są sposobem na skuteczną redukcję emisji spalin i gazów cieplarnianych. Z nowego raportu konsultingowej organizacji non-profit Transport & Environment (T&E) z siedzibą ...