Samochód do 7tys. Focus mk1, Golf IV czy jakiś inny?

28 Lis 2016, 20:25

* to nie są rysy. Jeśli chciałbyś to zrobić licz się z kwotą 2k+
* dolicz koszty rejestracji
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

29 Lis 2016, 09:24

2k może trochę za dużo bo trzeba wymienić oboje drzwi (może uda się znaleść pod kolor,jeśli nie malowanie elementu to jakieś 250-350zł) do tego tylne nadkole trzeba zrobić (w 500zł powinieneś się zamknąć).
Opłaty teraz to max 1000zł ale podsumowując tak jak mike wspomniał tyle wyświetleń i nikt nie kupił? Do tego widziałeś kierownicę? Jak ona ma 65tys to ja jestem proboszcz :mrgreen: u mnie w SC przy 180tys wygląda nieco lepiej.

Focus trochę tani jak na sprowadzonego i już opłaconego..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

29 Lis 2016, 10:53

Czemu szukasz szrotów albo sprowadzonych? Do 7k kupisz fajne i zadbane autko, to wrzucasz Sandero? Focus ok, dobry, ale szukaj od prywatnego...
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

29 Lis 2016, 18:14

Ten Sandero to taka ciekawostka bardziej. Natrafiłem na to auto i byłem ciekawy z czym to się w ogóle je :) W sobotę jadę na rundkę po okolicznych miastach zobaczyć te dwa Focusy i Golfa. Tez mnie martwi ze jak na sprowadzonego i opłaconego trochę tanio. Przynajmniej [link do oferty na Olx wygasł], bo [link do oferty na Olx wygasł] widać miał coś robione z przodu, a [link do oferty na Olx wygasł] nie ma opłaconej akcyzy. Najbardziej mnie interesuje [link do oferty na Olx wygasł]. Jak na miejscu coś będzie wyglądało na podejrzane, to pewnie odpuszczę, bo boję się ryzykować i będę szukał dalej, po prywatnych właścicielach. Chociaż wiem, że jak będę miał okazję pobawić się nowym autem to się napalę na nie

Edit:

Znalazłem jeszcze takiego 3 drzwiowego Focusa od prywatnej osoby, tylko to diesel i tańszy od poprzednich. Jednak tutaj nie ma marży komisu
[link do oferty na Olx wygasł]

Golf IV chyba od prywatnego, znowu diesel

Kolejny Golf, 1.9TDi, "używany przez kobietę" :)

Jeszcze jeden golf, mały silnik 1.4

Znowu Golf, pani przez tel twierdzi, że trudno jej nim wycofać i chce kupić Punto :)

Golf :D sprowadzony z niemiec, 1.4

Golf z regenerowaną niedawno turbiną i robionym całym rozrządem

Jakoś mi sie podobają Golfy :)
adi89
Nowicjusz

Auto: Ford Focus mk1

29 Lis 2016, 18:49

1.Szrot z kilometra.. beznadziejne TDCI,śmieszna cena jak za polifta,drzwi kierowcy krzywo spasowane,krótko mówiąc odpuść..
2.Malowane drzwi kierowcy i tylny zderzak,tylne lampy z innej parafii,przebieg może być autentyczny.
3.Ten spoko tylko pytanie czemu nie ma zdjęć prawej strony?
4. 1.4 to totalny muł..
5.Ok.
6. 1.4 jak wyżej.
7.Tyle wyświetleń i nic?
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Gru 2016, 23:48

Kupiłem tego Focusa [link do oferty na Olx wygasł]

Jak dotąd pali pięknie na dotyk, jeździ super. Chociaż nie mogłem nim jeździć nie wiadomo gdzie, bo tablice dostane dopiero w poniedziałek, ale z tego co sie nim pobawiłem to wiążę z nim duże nadzieje. Wszystkim w tym temacie dziękuję za pomoc :)
adi89
Nowicjusz

Auto: Ford Focus mk1