Samochód do 7tys. jaki kupić? Proszę o pomoc!

31 Paź 2010, 12:23

Witam wszystkich !

Jestem świeżo po zdaniu prawo jazdy.

Chciałbym kupić samochód, ale nie wiem jaki myślę nad Honda Civic, Toyota Corollą, Renault Megane. Mniej wiecej chciałbym wydać w granicach 7000 zł

Może doradzicie mi jaki najlepiej silnik żeby mało palił i żeby OC mi nie wyszło jakieś strasznie duże, a może coś innego z tego co wymieniłem powyżej.

Chciałbym mieć coś wygodnego, ekonomicznego i żeby było mnie na niego stać w razie wymiany części lub innych usterek.

Z góry dziękuję i Pozdrawiam ! ;)
Damian1
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

31 Paź 2010, 12:33

Ja polece Civica z silnikiem 1.5 vtec-e. Bardzo ekonomiczne auto. Silnik 1.4 w Civicu też jest OK. Z oszczędnych benzynowych jednostek można jeszcze polecić Carisme 1.8 GDI.
AreBie
Aktywny

Miejscowość: NML

31 Paź 2010, 12:42

To jesli dopiero zdałeś prawko i jak będziesz rejestrował auto na siebie to szukaj czegoś z mała pojemnością silnika np Punto II 1.2 a jeśli masz możliwość zarejestrować na kogoś kto ma zniżki to wiadomo pojemność silnika aż tak bardzo nie przeszkadza i można poszukać jakiegoś Civica czy choćby Audi 80 B4.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Paź 2010, 12:46

AreBie napisał(a):Ja polece Civica z silnikiem 1.5 vtec-e. Bardzo ekonomiczne auto. Silnik 1.4 w Civicu też jest OK. Z oszczędnych benzynowych jednostek można jeszcze polecić Carisme 1.8 GDI.

Zdecydowanie popieram. :grin: Na sam początek Hania by była dla ciebie czymś w sam raz. Carisma również bardzo fajne autko. Dodał bym jeszcze Madzie 323F :)
MordaS13

31 Paź 2010, 12:52

Dzięki bardzo ale możecie mi coś wiecej o Hani powiedzieć może jakieś przykładowe linki myślę o Hatchbacku jaki rocznik najlepiej? a i jeszcze mój kolega miał Civica i mu strasznie głośno w środku chodziła nie chodzi tu o silnik tylko taki szum jakby nie była szczelna może to było spowodowane oponami :)
Damian1
Nowicjusz

31 Paź 2010, 12:56

Za te pieniądze znajdziesz Civica V w bdb stanie z koncówki produkcji albo Civica VI z początku produkcji.Osobiście obstawiał bym VI gen bo blachy są lepsze niż w V (szybko gniją tylne nadkola i tylna klapa).
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie wchodź na czerwonym świetle!
    Pośpiech, nieuwaga, nieprawidłowa ocena odległości od nadjeżdżającego pojazdu czy zwykła brawura – to wszystko mogą być powody wejścia pieszego na jezdnię przy czerwonym świetle. W takich okolicznościach w zeszłym roku ...

31 Paź 2010, 13:03

A coś oprócz hondy chociaż ta honda mi chodzi po głowie, ale wszystkie fajne są bardzo daleko i chyba mi się nie opłaca przejechać całą polskę za samochodem :)
Damian1
Nowicjusz

31 Paź 2010, 13:04

Gniją tylko wersje 5D produkowanych w GB, 3D kombi i sedan produkowane w Japoni sa wolne od tej wady (jeśli są bezwypadkowe oczywiście)
AreBie
Aktywny

31 Paź 2010, 13:04

Tutaj masz dwa linki o Hani V [link do autocentrum.pl wygasł] i VI [link do autocentrum.pl wygasł] Pomyśl jeszcze nad Madzią [link do autocentrum.pl wygasł]
MordaS13

31 Paź 2010, 13:07

Taa to dziwne czemu patrząc po allegro i jak osobiście widze po drogach to Civicy 3D gniją :roll:
Barol
Awatar użytkownika

31 Paź 2010, 13:08

To co pisałem tyczy sie oczywiście tylko 6gen.
AreBie
Aktywny

31 Paź 2010, 13:15

A chyba że tak :wink:
Barol
Awatar użytkownika

31 Paź 2010, 13:15

yhym :) no nic dzięki wielkie za pomoc :) myślę że zdecyduję się na tą hondę chociaż jakbyście mieli dla mnie coś fajnego i jeszcze mi jakieś inne opcję podali to bym był bardzo wdzięczy za pomoc bo zawsze rozważyć kilka innych opcji jest lepiej niż napalić się na jedną a później żałować...
Damian1
Nowicjusz

31 Paź 2010, 13:22

Jest jeszcze boskie E36 (dlaczego go jeszcze nikt nie polecił ?), ale nie wiem czy jesteś zainteresowany ;-)
AreBie
Aktywny

31 Paź 2010, 13:23

Audi 80 B4,Daewoo Nubra II.
Barol
Awatar użytkownika