REKLAMA
Witam serdecznie;
Półtora roku temu doradzaliście mi w kupnie mojego aktualnego wozidła Teraz przymierzam się do jego zmiany - planuje zmianę w czerwcu (w lipcu kończy mi się ubezpieczenie) i również liczę na waszą pomocą.
Obecnie jeżdżę Puntem 1.9 JTD 85 km, klima, abs, pełna elektryka z 2002r. Z autka jestem jak najbardziej zadowolony (odpukać) ale po po prostu chciałbym zmienić na coś nowszego.
Będę dysponował budżetem 30-35k PLN. Autko najlepiej 2-3 letnie. Przebieg do 60k km
Nie chce zmieniać na auto gorzej wyposażone więc klima, abs, elektryka, fajny sprzęt grający,oświetlenie nie gorsze niż soczewki. Chciałbym aby w aucie było więcej niż dwie poduchy i jakiś dodatkowy system bezpieczeństwa (kontrola trakcji, esp mile widziane). Nie miałem żadnego wypadku ale dodatkowa pomoc w wychodzeniu z poślizgów bardzo by się zdała.
W moim puncie bardzo brakuje mi 6 biegu. Więc byłby mile widziany. Spalanie- oczywiście jak najmniejsze ale nie oszukuje się- co nie kupie to będzie więcej palił od punciaka, który nigdy nie wziął mi więcej niż 5,3 a najmniej 4,01. Autem pokonuje rocznie ok 20-23k km
Moim wielkim faworytem jest fiat bravo, zaraz po nim jeśli mowa o segmencie C hyundaiowi i30 i kia ceed. Mazda 3 niestety jest za droga bo była by zaraz za bravo.
Seat ibiza i leon też są ok ale mają niesamowicie wysokie przebiegi :/
Nie pogardziłbym również grande punto jeśli mowa o segmencie B.
Po głowie chodzi mi też toyota corolla ale tylko benzyna- toyota nie słynie z dobrych diesli.
Klasy D praktycznie nie rozpatruje z uwagi na duże przebiegi. A na mały przebieg mi po prostu braknie kasy.
Nowe auto w tej cenie będzie kompletnie łyse a więc odpada w moim przekonaniu.
Jakie są wasze doświadczenie z tymi wozidełkami? czy coś szczególnie polecacie? Może coś innego niż wymieniłem? Jakie auto ma najlepszą relacje cena - wyposażenie - jakość? Każda uwaga będzie dla mnie bardzo ważna i na pewno wezmę ją przy podejmowaniu decyzji.
Jedynej marki jakiej nie biorę w najmniejszym stopniu pod uwagę to VW - Po prostu nie lobię przepłacać i jakoś jej nie trawie
Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc
Grzesiek