Rok temu tez wybieralem miedzy astra G i golfem 4 wiec mam jako taki przeglad jeszcze
![Uśmiechnięty :)]()
Plusy golfa to wlasnie blacha (z astra wszedzie wychodzi rdza na nadkolach ale to jest do opanowania niewielkim kosztem) i brak problemow z odsprzedaza.
Mimo wszystko wybralem Astre glownie ze wzgledu na silnik (zalezalo mi na lpg), ale tez dlatego ze znalazlem egzemplarz w swietnym stanie. Jesli znalazlbym tak dobrze utrzymanego golfa to pewnie wzialbym golfa. O ile mialby silnik 2,0, a ogladalem glownie 1,6, ktory dla mnie byl za slaby.
Do lpg w golfach najlepiej brac silniki 8v, tj. 1,6 lub 2,0.
Oplowskie silniki z tamtych czasow bardziej lubia gaz (mam na mysli 16v), przynajmniej takie opinie slyszalem, ale oczywiscie najlepszy pod lpg bedzie 1,6 8v.
Ja mam 1,8 16v (tez gazolubny) i na pewno nie zamienilbym go na mniejszy silnik.
Jesli nie potrzebujesz dynamicznego silnika to najlepiej 1,6 8v, niewazne czy golf czy astra, bo na pewno spotkasz egzemplarze w roznym stanie i wlasnie tym bym sie kierowal. Dodatkowa kwestia to lepsze wyposazenie wersji z wiekszymi silnikami (golf 1,6 jest nierzadko bez klimy). Golf bedzie 1-2 tys drozszy w danym roczniku, ale odzyskasz to przy oddsprzedazy i to pewnie z nawiazka.