Samochód do 7tyś LPG

26 Lis 2013, 15:27

Witam serdecznie szukam samochodu w przedziale cenowym od 4,5 do 7tyś zł.
Z racji iż będzie to moje pierwsze auto budżet jest dość niski i zależy mi na instalacji LPG ew. możliwości instalacji w proporcjonalnie tańszym samochodzie.

Zależy mi na prostej, mało awaryjnej i oszczędnej jednostce.
Wielkość auta generalnie coś większego niż punto itp. może być hatchback kombi również nie pogardzę.
4/5 drzwiowy.

Moje typy:
Opel Astra G 1.6 hatchback albo kombi.
Opel Vectra B 1.6 albo 1.8 kombi
Volkswagen Golf 4 1.6
Ford Focus I Gen. hatchback albo kombi.

Proszę o propozycje i opinie na temat moich typów.
keyplayer001
Obserwowany

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 15 10 2013
Auto: Nie mam

26 Lis 2013, 15:53

Ople jak najbardziej ok.
Golf za 7tys. do znalezienia ale bedzie bardzo ciezko o dobry egzemplarz.

Focusy sie z gazem nie lubia.

Innych propozycji nie daje bo golf i astra to dobre opcje w tej cenie.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2017

26 Lis 2013, 16:18

Dziekuje bardzo za szybką odpowiedź mam jeszcze pytanie jak z blachą w tych samochodach i jaki konkretnie silnik wybrać 8v czy 16v pod lpg? Z góry Dziękuje i pozdrawiam.
keyplayer001
Obserwowany

Miejscowość: Łódź
Prawo jazdy: 15 10 2013
Auto: Nie mam

26 Lis 2013, 17:11

Rok temu tez wybieralem miedzy astra G i golfem 4 wiec mam jako taki przeglad jeszcze :)
Plusy golfa to wlasnie blacha (z astra wszedzie wychodzi rdza na nadkolach ale to jest do opanowania niewielkim kosztem) i brak problemow z odsprzedaza.

Mimo wszystko wybralem Astre glownie ze wzgledu na silnik (zalezalo mi na lpg), ale tez dlatego ze znalazlem egzemplarz w swietnym stanie. Jesli znalazlbym tak dobrze utrzymanego golfa to pewnie wzialbym golfa. O ile mialby silnik 2,0, a ogladalem glownie 1,6, ktory dla mnie byl za slaby.

Do lpg w golfach najlepiej brac silniki 8v, tj. 1,6 lub 2,0.
Oplowskie silniki z tamtych czasow bardziej lubia gaz (mam na mysli 16v), przynajmniej takie opinie slyszalem, ale oczywiscie najlepszy pod lpg bedzie 1,6 8v.
Ja mam 1,8 16v (tez gazolubny) i na pewno nie zamienilbym go na mniejszy silnik.

Jesli nie potrzebujesz dynamicznego silnika to najlepiej 1,6 8v, niewazne czy golf czy astra, bo na pewno spotkasz egzemplarze w roznym stanie i wlasnie tym bym sie kierowal. Dodatkowa kwestia to lepsze wyposazenie wersji z wiekszymi silnikami (golf 1,6 jest nierzadko bez klimy). Golf bedzie 1-2 tys drozszy w danym roczniku, ale odzyskasz to przy oddsprzedazy i to pewnie z nawiazka.
Yankee
Aktywny

Prawo jazdy: 01 12 2005
Przebieg/rok: 19tys. km
Auto: Skoda Octavia
Silnik: 1.8 TSI 180KM
Typ: Liftback
Rok produkcji: 2017

26 Lis 2013, 21:17

Żaden z tych samochodów nie w tym budżecie. Nie mow ze pełno ich na allegro bo pojedziesz zobaczyć kilka i się zlapiesz za głowę jakie szroty sa w tym budżecie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

27 Lis 2013, 00:53

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
KonradMB
Aktywny

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Subaru
Silnik: H6
Typ: Sedan/Limuzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaką markę chłodnicy wybrać?
    Przedziurawiła mi się chłodnica wody i teraz myślę nad wymiana tylko nie wiem na jaką. Jakiej marki zamienić wybrać? Jeśli ktoś by się interesował to chodzi o chłodnice do audi a3 8p 2.0 tdi 16v 103kw 140km.