REKLAMA
Cześć,
Prawie co weekend jeżdżę 200-600km autostradami w jedną stronę. Z obecnym Chevroletem Aveo jestem zmuszony właściwie trzymać prędkość do 100 km/h gdyż dalej spalanie wariuje. Trasy bym te chciał pokonywać szybciej, z prędkością 120-140 gdyż przy 600km naprawdę to robi różnice.
Szukam więc auta, które będzie ekonomiczne. Bardziej doświadczeni kierowcy polecili mi silnik 1.9 TDI z pompą wtryskową jako bardzo ekonomiczny. Moją pierwotną barierą cenową było 5 tys. złotych jednak wszystkie samochody w takich cenach miały bardzo duży przebieg powyżej 300tys. Podniosłem więc poprzeczkę do 8tys. Jestem ją nawet w stanie delikatnie przekroczyć jeśli będzie to miało sens dla mojego portfela. Znalazłem samochody takie jak Seat Toleda czy Skoda Octavia jednak nie jestem pewien czy to najlepszy wybór
Chciałbym więc zapytać was o radę. Jaki zakup na długie trasy przy wysokich prędkościach byście polecili jako ekonomiczny? Najchętniej bym został przy swojej pierwotnej poprzeczce 5tys. zł ale jestem ją w stanie przekroczyć.