Witam Wszystkich
![Uśmiechnięty :)]()
Przymierzam się do zakupu samochodu. Jestem w stanie wydać 10000zł, więc na samochód chciałbym zapłacić ~8000zł, żeby mieć małą rezerwę na wszystkie wydatki na około.
Nie mam preferencji jeśli chodzi o markę czy model. Jedyne co, to wolałbym żeby nie było to jakieś strasznie długie auto, którym będę musiał zawracać na 5 razy. Chodzi mi przede wszystkim, żeby było to auto jak najporządniejsze z małą ilością (statystycznie) awarii i z tanimi kosztami eksploatacji/naprawy.
Bardzo fajną rzeczą była by także instalacja LPG.
Myślę, że warto też tu zaznaczyć, że mam prawie 2m wzrostu i cieszyłbym się, gdybym mógł zmieścić głowę pod sufitem
Jeżdżę dosyć mało. Rocznie pewnie nie będzie to nawet 8000km. Są to głównie trasy 100km cztery razy w miesiącu z mojej miejscowości do Krakowa i z powrotem oraz oczywiście jakieś krótsze wyjazdy do sklepu itp. Dwa czy trzy razy w roku pojadę w góry 200km i fajnie by było, gdyby po tych górkach jakoś ten samochód jechał
![Razz :P]()
.
Prawo jazdy mam 3 lata, także OC tak czy siak zapewne zniszczy mój portfel. Nie wiem czy pojemność ma, aż takie znacznie w tym przypadku. Kalkulatory w internecie, z dopisanym 2. współwłaścicielem posiadającym komplet zniżek, podają cenę około 1100 za silniczek ~1.0, a 1250 za ~2.0, dla aut które dotąd oglądałem. Wiem, że to jednak 150 w kieszeni, ale przy tej kwocie wolę lepszy samochód z większym silnikiem, niż jeśli miałby być kiepski z małym silniczkiem. Swoją drogą, jeśli moglibyście przy okazji napisać, czy to realne wyliczenia są to było by super
.
Auta, które dotąd oglądałem, i które mi się podobają:
-W124 (szczególnie coupé)
-Rover 75 (wnętrze wygląda niesamowicie)
-Audi A3
-Seat Leon
-Volvo S40
Pomóżcie proszę nakierować mnie na jakieś ogłoszenia z okolic Krakowa. Gdy czy tam inne tematy i piszecie
ten samochód odpada bo ma nie równe szpary
to ile ja bym się nie przyglądał to i tak tego nie widzę, także nie jestem w stanie przeprowadzić sensownej selekcji na tym początkowym etapie
Z góry dziękuję za pomoc