Samochód do firmy za 12 tys.

20 Mar 2011, 21:23

Witam

Szukam samochodu, którym będę mógł podróżować na spotkania z klientami. Budżet to 12 tys.

Co konkretnie mnie interesuje? Hatchback 4/5 drzwi, w miarę ekonomiczny, rocznik 99+, z klimatyzacją. Do tej pory jeździłem Ibizą II z '93 ale już muszę ją pogrzebać, więc pilnie potrzebuje wskazówki.
Myślałem o takich samochodach jak:

1. Peugeot 206 z silnikiem 1.4 bądź 2.0 HDI
2. Mazda 323f
3. Golf IV

Auto praktycznie na pół roku bo we wrześniu będzie zakup czegoś w granicach 35-40k, ale nie myślałem, że Seat nagle mi "umrze" dlatego tylko 12k jestem w stanie teraz uwolnić.

Czy któreś z tych aut szczególnie polecacie? A może jakieś inne wskazówki?
gfuture
Nowicjusz

Miejscowość: Południe

20 Mar 2011, 21:32

Ja w tych pieniądzach polecałbym 206 lub mazdę. Golfa odradzam, gdyż łatwo można trafić na minę. Jeszcze pomyśl nad oplem astrą.
beybe
Początkujący

Miejscowość: Limanowa

20 Mar 2011, 21:38

Ja jeszcze dodam Honde Civic.
karolek26
Nowicjusz

Miejscowość: Piastów

20 Mar 2011, 22:45

Civica nie chcę :)

Jeśli chodzi o Mazdę, to na jaki silnik konkretnie zwracać uwagę?

[ Dodano: 28 Marzec 2011, 18:28 ]
Ok, poluję na Peugeota 206 2.0 HDI lub Mazdę 323f 1,5w benzynie, ale jutro będę miał okazję pojeździć Almerą z 2002 roku (1.5 benzyna), gość chce za nią jakieś 13k. Czy ten samochód jest wart zwrócenia uwagi, czy raczej zostać przy dwóch pierwszych?

Małżonce spodobał się także Mercedes A-klasa, ale już zdążyłem usłyszeć, że to byłby gorszy wybór niż Pug czy Mazda.

[ Dodano: 28 Marzec 2011, 18:30 ]
up (nowe info w ostatnim poscie)
gfuture
Nowicjusz

Miejscowość: Południe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Funkcja automatycznej jazdy w korkach Audi AI
    Prezentując funkcję automatycznej jazdy w korkach Audi AI, cztery pierścienie pokazały pierwszy na świecie system umożliwiający zautomatyzowaną jazdę na poziomie 3. Podczas jazdy w korku lub w powolnym ruchu na autostradzie, ...