Samochód do maks 15 tys

18 Sie 2014, 14:00

Witam,
Budżet jakim dysponuję to 10 tys.. maksymalnie 15 tys. Potrzebuję samochód tani w utrzymaniu i ekonomiczny na trasie. Na co dzień będzie mi potrzebny do poruszania się po niewielkim miasteczku, natomiast kilka razy w roku na dłuższe trasy.. 700 km (po 350 km w jedną stronę). Obecnie jeżdżę Toyotą Corollą z 1999r w benzynie. Silnik 1,4. Niewielkie przyspieszenie. Czy nadaje się na trasę? Póki co muszę iść do mechanika z pukaniem podczas jazdy.. nie wiem czy to skrzynia czy nie i zastanawiam się czy w takim wypadku to robić czy np. zainwestować w młodszy rocznik troszkę więcej pieniędzy.

Dodam jeszcze, że jakbym miała kupować następny samochód to wolałabym chyba coś większego. Myślę o założeniu gazu nie wiem czy do następnego samochodu czy do Corollki. Do tego mam jeszcze malutkiego synka więc miejsce w bagażniku na wózek i coś jeszcze byłoby na wagę złota :)

A moze Toyota Avensis? Co o niej myślicie?
Marta841
Obserwowany

Auto: Toyota Corolla

18 Sie 2014, 15:25

Marta841 napisał(a):mam jeszcze malutkiego synka więc miejsce w bagażniku na wózek i coś jeszcze byłoby na wagę złota :)

Według mnie dobrym wyborem byłoby dla ciebie kombi:
Coś typu:
Chevroleta lacetti/nubira, mazda 6 I 2,0 benzyna + LPG kombi ( ale uwaga na rdzę), itp.
Co do Toyoty avensis I to wg. mnie niezły wybór.
Ostatnio edytowany przez Krzychu, 18 Sie 2014, 15:47, edytowano w sumie 1 raz
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

18 Sie 2014, 15:42

No właśnie Kombi wydaje mi się zbyt duży. Może to tylko moje myślenie ze względu na dotychczasowy hatchback. Choć pewnie to kwestia czasu przy przyzwyczajeniu się do gabarytów.
Marta841
Obserwowany

Auto: Toyota Corolla

18 Sie 2014, 15:49

Avensis w tym budżecie to będzie I generacja. A co byś powiedziała na Vectre C 1.8. Dobra do gazu.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 2.5 Hybrid 2WD - test spalania
    Jak wykazał test, napęd przenoszony wyłącznie na jedną oś jest gwarancją niższego spalania. RAV4 w tej wersji sprawdzi się jako samochód firmowy gwarantujący wysoką wartość rezydualną. Za dobre osiągi odpowiada hybrydowy ...