Audi czy BMW ??

18 Sie 2014, 15:12

Witam !
Budżet 15 tyś +/- 2 tyś i ciagle rośnie :D
Roczny przebieg 20-30 tyś
Samochód użytkowany na codzienne dojazdy do pracy 10 km, nieduże miasteczko. W weekendy jakieś dalsze wypady. Sam nie wiem co mam wybrać, interesuje mnie raczej kombi ale sedana bym przebolał jakby trafiło sie coś fajnego.
Moje typy :
- BMW e46 ( silniki 2.2, 2.5 170/192 km + oczywiscie wszystko na lpg )
- Audi A4/A6 ( tutaj raczej kopciuch jakiś 1.9 lub ew benzynka z gazem )
- Może jakieś Volvo s60 ?

Sprawa wygląda tak, od dłuższego czasu jeżdzę mercedesami i mam dość kiepskich blach które poprostu z czasem gniją. Miałem przyjemność pojezdzić BMW e39 2.5 ponieważ jesttakie u mnie w rodzinie i jezdzi sie nim idealnie tylko przeraża mnie spalanie chociaż na dobrej instalacji LPG było by chyba okej. Zawsze miałem diesle lecz stare diesle mercedesowskie bez turbiny silniki nie do zabicia, nowszych diesli się boje ponieważ przerażają mnie dwumasy itp.
Które autko byście polecili najbardzieej? skłaniam się do BMW ponieważ ma bardzo fajne właściwości jezdne, dobre motory benzynowe, Audi też spoko ocynk jest diesle fajne tylko to wielowahaczowe zawieszenie...
Jakie macie doświadczenie z tymi autami ? Ile realnie takie BMW spala na LPG przy normalnej nie mulastej jeździe ?
Ostatnio edytowany przez silvo44, 19 Sie 2014, 05:29, edytowano w sumie 1 raz
Powód: reg. 8.2
lukasz78
Początkujący

Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Focus mk2
Silnik: 1.6 100km duratec
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Biały osad pod korkiem oleju
    Zauważyłem, że pod korkiem wlewu oleju mam sporo białego osadu i na bagnecie nie widać poziomu oleju wogóle. Czytałem trochę na ten temat ale mi np. płynu chłodniczego nie ubywa, nie robię tylko krótkich odcinków ...