REKLAMA
Witam, zastanawiam się nad kupnem samochodu, jestem osobą która niedawno zdała prawko (pisałem już kiedyś pod jednym postem ale dopiero niedawno je odebrałem), jak i osobą bardzo niezdecydowaną.
Szukam ogółem czegoś co będzie jeździć w miarę zwinnie (kolega ma E36 Coupe, bardzo fajnie się jeździ) i nie będzie drogie w eksplatacji (szczególnie żebym nie musiał dużo dołożyć).
Wygląd, sprawa drugorzędna ale chciałbym aby nie było ani za długie ani za krótkie (taka Civic VI liftback mi się bardzo podoba). No i tutaj się pojawia pytanie, bo naczytałem się już tyle że po prostu nie wiem.
Wymagania:
- w miarę tanie w eksploatacji
- żeby nie paliło jakoś ogromnie dużo
- nie musi mieć dużo mocy ale żeby też jako tako ruszało
- nie za długie
Ogółem to będzie mój pierwszy pojazd więc bardziej będzie służył do nauki, dlatego nie chcę za długiego.
Zastosowania:
- głównie dojazdy do szkoły (ok. 15-20km w jedną stronę), rzadziej krótsze wyprawy
- raz w miesiącu moze trasy po 50km w jedną stronę
Miasto Olkusz
Fajnie by było gdyby budżet był trochę niższy, to bym miał chociaż na pakiet startowy.
Myślałem nad:
Honda Civic VI liftback (1.4? 1.5 VTEC?) / Rover 45 (75 chyba nie w tym budżecie i nie jest raczej tanie w eksploatacji)
Opel Astra II
Fiat Stilo
Mazda 323F
Seat Toledo
Peugot 206/307/406 (nie za długi?)
BMW E36 320i
No i pytanie, przy takich przebiegach ładować się już w diesla?
Tutaj znalazłem taką Civic, wg mnie całkiem spoko, ale niezbyt fajnie się je gazuje:
[link do oferty na Olx wygasł]
Z góry dzięki.