Samochód do miasta do 30tyś

29 Maj 2016, 08:48

Witam potrzebuję pomocy w wyborze samochodu do miasta do kwoty 30tyś. Samochód będzie głownie jeżdżony po mieście, sporadycznie dłuższa trasa w wakacje. Przebieg roczny na pewno nie przekroczy 10 tysięcy kilometrów. Co do silnika to na pewno benzyna, mile widziana instalacja LPG. Na razie najbardziej rozsądnym wyborem wydaje mi się Astra H 1.6 lub Vectra C 1.8. Myślę też nad Laguną III ale nie jestem do niej przekonany po przygodach z II przed liftem. Najlepiej jak by były to samochodu z Warmińsko-Mazurskiego chociaż jak będzie warto to mogę podjechać i do Zakopanego.
CaG0
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

29 Maj 2016, 11:20

Laguna III to całkiem inna bajka w stosunku do królowej lawet (II przed liftem).
Jak głównie do miasto to warto pomyśleć nad kompaktem np. Honda Civic 1,8, Hyundai i30 1,6, Kia Cee'd 1,6, Fiat Bravo 1,4T-Jet
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

29 Maj 2016, 11:54

Samochód do miasta, jednak potrzebny jest pakowny bagażnik. Jak jest z tym w wymienionych samochodach?
CaG0
Nowicjusz

Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Renault Megane
Silnik: 1.6
Rok produkcji: 1996

29 Maj 2016, 12:09

Jak Astra miałą być kombi to szukaj Hyundaia i Kii też kombi. Jak mógłbyć hatchback, to Honda i Fiat mają je większe. W dodatku w Hondzie siedzisko tylnej kanapy się podnosi i mamy wysoką przestrzeń.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Rok produkcji: 2010

29 Maj 2016, 20:24

Toyota Prius linki dla przykładu
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Mobilność elektryczna w BMW Group ma już 40 lat
    Pod koniec 1975 eksperymentalny pojazd zbudowany w oparciu o BMW LS oraz wyposażony w nowe akumulatory oraz nowy silnik elektryczny zaczął przynosić pierwsze rezultaty. Następnie, w roku 1980, zapoczątkowany został projekt ...