Witam serdecznie szanownych forumowiczów. Może i powielam temat ale potrzebuje waszej pomocy w wybraniu autka (będzie to mój pierwszy samochód) a tematy które przeglądałem nie dały mi jednoznacznej i satysfakcjonującej odpowiedzi. Od października będę stety bądź i nie studentem
![Razz :P]()
a dojazd komunikacją miejską dotychczas wystarczający stanie się zbyt kłopotliwy.
Budżet : do 4 tys zł. Chciałbym się zmieścić z rejestracją i ubezpieczeniem w tych 5 tysiącach (będę miał starszego współwłaściciela).
Rejon : Warszawa, ale jeśli będzie trzeba to mogę dojechać te ~150km.
Użytkowanie : Miasto. Będzie oczywiście użytkowane w mieście, czasami (2-3 razy w miesiącu) na dłuższe wycieczki, dziennie nie więcej jak 40km. Także roczny przebieg to niecałe 10tys km.
Na wstępie zaznaczam że kombi odpada, preferuje raczej jakiegoś hatcha, ale może być i sedan. Szukam raczej auta z instalacją gazową bo zależy mi na ekonomiczności, choć jeśli sama benzynka będzie w miarę ekonomiczna to nie ma problemu
![Tak :yes:]()
. Nie zależy mi na wszelkiej maści dodatkach. Choć klimą bym nie pogardził
![Szczęśliwy :D]()
to jestem w stanie się bez niej w ostateczności obejść.
Patrząc przez pryzmat mojego nikłego "studenckiego" budżetu nie mam dużego wyboru, zainteresowałem się kilkoma modelami.
Laguna I (przedliftowa oczywiście) bardzo mi się podoba. Jak wygląda tutaj sprawa spalania, zmieści się w tych 10 l lpg? Czy da się znaleźć w tym budżecie w miare zadbany i "zdrowy" egzemplarz?
kilka linków
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] nie za tanio?
[link do oferty na Allegro wygasł] tak z ciekawości tylko wrzucam, zbyt pięknie i tanio chyba, no i pewnie kręcony
Lanos choć podchodzę do tego modelu niechętnie to jestem w stanie lanoska przygarnąć
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] na + czarne blachy, coś tanio trochę
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] to od handlarza?
Rozważam jeszcze
puga 306,
corsę b,
fiestę,
civica (choć tutaj raczej budżet za mały
![Smutny :(]()
)
Oczywiście jeśli macie inne propozycję to śmiało piszcie.
Pozdro