Jakie auto do 15 tysięcy?

19 Lip 2014, 06:48

Witajcie

Poszukuję auto do około 15 tysięcy jak trochę ta kwota zostanie przekroczona też się nic nie stanie. Zależy mi głównie na tym żeby był to Hatchback sedan mnie nie interesuje samochód za duży a ja jestem młodą osobą.

Nie interesuje mnie diesel silnik koniecznie benzyna nie wyżyłowana trwała samochód żeby był w miarę nie drogi w eksploatacji. Silnik przynajmniej 1.6 dynamiczny zrywny powyżej 100km. Benzyna

Moje typy Audi A3 po lifcie myślałem nad Audi A3 II ale nie wiem czy za taką cenę dorwę egzemplarz.

Seat ibiza

Może jakaś Honda VTEC?

Może Astra H?
Auto służyło by mi głównie do dojazdów do pracy około 15km w jedną stronę oczekiwałbym jeszcze od Auta dobrego zabezpieczenia antykorozyjnego i blachy ocynk.

Dziękuje za wszystkie porady
Pozdrawiam :)
kamil922
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 04 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Civic IV gen
Silnik: 1.5 Benzyna 90KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

19 Lip 2014, 08:02

A3 tylko nie 1.6 bo to muł który dużo pali, jak już to 1.8T
Ibiza to miejski samochodzik, raczej dla dziadka w bereciku
Honda to już coś, auto na pewno dla młodego
Astra H okej, jak już to 1.8 125KM tylko w tym budżecie same 1.4 będą
Ode mnie Lacetti :ok:
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Lip 2014, 08:08

[link do oferty na Olx wygasł]

Myślałem o takiej Hondzie :) Sam posiadam Hondę tylko, że IV generacji civic i powiem uczciwie samochód ma 23 lata i nic się przez tyle lat nie zepsuło w rodzinie ten samochód 12lat jedynie wymieniałem alternator wszystko na czas robione i auto nie do zajechanie a na budzie 250 tyś.

Ale samochód już stary jest więc chciałby coś nowego i zjada go rdza :) A ten civic co w linku całkiem spoko. A audi właśnie nie wiem niby "prestiż" ale nie wiem czy warto i czy za takie pieniądze nie mogę dostać czegoś lepszego.
kamil922
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 04 1988
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Honda Civic IV gen
Silnik: 1.5 Benzyna 90KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1992

19 Lip 2014, 09:37

Audi nie jest prestiżowe to VW z innym znaczkiem :ok: ten Civ z linku wygląda fajnie ale lepiej poszukać 1.6 V-Tec
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

19 Lip 2014, 18:31

W tym budżecie ze spokojem znajdziesz takie autko:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... 0_2003.jpg

Trochę siedzę w tej marce i szczerze mogę polecić.

Ceny tych aut moim zdaniem i nie tylko są zaniżone z powodu, że ludzie nie znają tej marki (fabrycznie usportowiona wersja Rovera 45) i większość żyje stereotypem, że rzadkie auto, drogie części itd. a prawda jest zupełnie inna.

Silnik 2.5 V6 177KM, jak chcesz oszczędniej można pod LPG zrobić.
w 12 000 zł zmieścisz się w zakupie no i + instalacja LPG więc zamkniesz się w 15 k w najgorszym wypadku.

Te auta jak na swoją cenę i rocznik oferują bardzo dużo, dobra jakość wykończenia itd. Oczywiście mowa o autach w tej cenie i w tym roczniku.

W razie czego pytaj.
j0zek

19 Lip 2014, 19:57

O tym, że mało jest do tego zamienników i blacharki, ciężko to sprzedać oraz o tym, że marka w 2005 roku upadła już nie wspominasz.
Longhorn
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 518
Miejscowość: pdk
Auto: Toyota Corolla E12 FL
Silnik: 1.4 VVT-i 97KM
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Siedmiomiejscowy Lexus RX
    Jak podaje japoński magazyn Mag-X, premiera wydłużonej wersji bestsellerowego crossovera Lexus RX z kabiną o trzech rzędach siedzeń ma nastąpić już na jesiennym Tokyo Motor Show, a do sprzedaży ruszy w styczniu 2018. Według ...

23 Lip 2014, 09:02

To też są fakty no i rzecz jasna części.. Nie są tak powszechnie dostępne jak do innych modeli więc to moim zdaniem byłoby pakowanie się w kłopoty. Honda Civic 1.4 90 km w zupełności wystarczy i o stan blacharski nie ma się co martwić,prezentuje się bardzo solidnie.
Oveo
Początkujący

Auto: LEXUS