REKLAMA
Cześć,
proszę Was o poradę, gdyż mój obecny samochód (E90) sprawia mi coraz więcej problemów, myślę nad jego wymianą. Poniżej co nieco o mnie:
- trasy głównie po mieście, do pracy 20km, sporadyczne wypady - diesel nie wchodzi w grę. Rocznie robię ok. 20 tys km
- nie mam rodziny, także zastanawiam się nad coupe/małym, ale zwinnym aucie. Kompletnie nie interesuje mnie miejsce z tyłu, ani przestrzeń bagażnika
- cenię sobie w samochodzie wygodne fotele i pozycję za kierownicą, mile widziane również uchwyty na napoje, dobre nagłośnienie, podgrzewane fotele przednie
- jeśli chodzi o najważniejsze - musi być zrywne i mało awaryjne (naprawdę mało) - niestety nie mogę sobie pozwolić, aby samochód stał w serwisie bo bez niego to jak bez ręki
obecnie po głowie chodzą mi: hyundai coupe (v6 2.7 litra - ale sam wiem, że na miasto to głupota ), citroen ds3 oraz lancer VIII hatchback. Wiem, że to spory rozstrzał, ale serce wchodzi w grę im lepsze wyposażenie, tym lepiej
P.S po typach pewnie już wiecie, że budżet lekko do naciągnięcia i że nie patrzę na rocznik aż tak
edit: peugeot 407 coupe? wygląda fajnie, w środku jeszcze lepiej! jakieś opinie?