Samochód do miasta za 50 tys.

14 Cze 2016, 09:49

piegus napisał(a):Moim zdaniem ciekawą opcją jest oferta ...

Czemu polecasz parabanki???
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe

14 Cze 2016, 14:43

Trochę duży rozstrzał od Mercedesa SLK do Audi A4, a pomiędzy jeszcze Honda Civic... :)
Chyba warto jednak dobrze się zastanowić nad decyzją, zwłaszcza jeżeli samochód ma być finansowany. Np.: z umowy leasingu jest ciężko się wyplątać przed upływem dwóch lat.

Dodam też, że Mercedes SLK w leasingu w zasadzie odpada, bo w cenie do 50 tys. można nabyć dość leciwe egzemplarze. Tymczasem leasingiem można sfinansować maksymalnie 8-letnie samochody, a i to robią tylko bardzo nieliczne firmy leasingowe. Większość nie chce finansować starszych niż 4-5-letnich.

szybki napisał(a):Czemu polecasz parabanki???

Idea Leasing jest spółką kontrolowaną przez Idea Bank, a ten parabankiem nie jest. :) Jako ciekawostkę dodam, bo może nie każdy wie, że Idea Leasing wkrótce wchłonie Getin Leasing i będzie to wtedy największa firma leasingowa w Polsce. Choć od razu dodam, że niekoniecznie najlepsza. :)
MichalKR
Nowicjusz

Prawo jazdy: 15 12 1994
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Ford S-max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2011

16 Cze 2016, 12:00

MichalKR napisał(a):Idea Leasing jest spółką kontrolowaną przez Idea Bank, a ten parabankiem nie jest. :) Jako ciekawostkę dodam, bo może nie każdy wie, że Idea Leasing wkrótce wchłonie Getin Leasing i będzie to wtedy największa firma leasingowa w Polsce. Choć od razu dodam, że niekoniecznie najlepsza. :)

Pozdrawiam
Michał Krupiński
Wyszukiwarka Leasingu i Portal FmLeasing.pl

Więc szanowny Michale jezeli chwalisz się (reklamujesz) FMleasin bo pewnie jesteś handlowcem poświęć 60min. w porywach do 90min. i przewertuj temat gr. G.
Nie skupiaj się na wizerunku z reklam uśmiechniętych przedsiębiorców tylko sprawdź wszystko od początku zrób sobie sumę i pomyśl czy opłaca się swoim nazwiskiem firmować takie "coś".
Przez początek rozumiem sprawdzenie skąd wzięła się cała grupa czyli jak powstał DOMBANK, jak był finansowany (skąd przyjechały pieniążki i do kogo), sprawdź jak wyglądały umowy DOMBANKU w PLN/CHFach które też były opatrzone uśmiechniętymi twarzami z reklam oraz "ochechami" doradców, spróbuj odszukać w necie scany tych umów, później zobacz jak prężnie dział Getin Noble Bank hipoteka/leasing... a dopiero na samym końcu zobacz jaka nastąpiła transformacja i kiedy żeby zrozumieć z czym się to wiązało.

Więc jak poznasz wszystkie kruczki z umów za panowania pierwszych tworów gr. Getin, jak poczytasz o ludziach którzy tracili fortuny zarówno przy autach jak i nieruchomościach to może zrozumiesz do czego namawiasz forumowiczów...

p.s.

Jak masz możliwość to poszperaj i zaloguj się w odpowiednich forach i zobacz jak rezygnowali pracownicy tego zacnego czegoś z pracy bo sumienie nie pozwalało im na sprzedawanie usług tej instytucji... i żeby nie było znam takie osoby.
szybki
Moderator - Tuning

16 Cze 2016, 12:34

szybki napisał(a):może zrozumiesz do czego namawiasz forumowiczów...

Do niczego nikogo nie namawiam. Jeżeli uważniej przeczytasz mój poprzedni wpis, to zwrócisz uwagę na ostatnie zdanie, które jest moją opinią, że powstanie największa, co nie oznacza, że najlepsza firma leasingowa.
Chciałem w ten sposób delikatnie zaznaczyć, że nie oceniam zbyt wysoko jakości oferty Idea i Getin Leasing.

Uznałem jednak, że nazwanie Idea Leasing mianem parabanku jest jakimś nieporozumieniem. Nie sądziłem, że kryje się za tym osobista niechęć.

Uściślam jednak, żeby nie było wątpliwości - nie reklamuję żadnej firmy leasingowej.
MichalKR
Nowicjusz

16 Cze 2016, 19:56

MichalKR napisał(a):Do niczego nikogo nie namawiam. Jeżeli uważniej przeczytasz mój poprzedni wpis, to zwrócisz uwagę na ostatnie zdanie, które jest moją opinią, że powstanie największa, co nie oznacza, że najlepsza firma leasingowa.

Oj przestań, to co powiedziałeś możesz przełożyć na różne sposoby ale... jak chcesz kogoś zachęcić do danej firmy to co podkreślasz w pierwszej informacji??? Jej rozwój czy może inne cechy... więc ok. na końcu dodałeś że nie najlepsza ale... :ok:

MichalKR napisał(a):Uznałem jednak, że nazwanie Idea Leasing mianem parabanku jest jakimś nieporozumieniem. Nie sądziłem, że kryje się za tym osobista niechęć.

Naprawdę nic nie słyszałeś?

Osobiste niechęć jest wtedy gdy moje zdanie jest poparte gustem/wiarą/ideologią itp. a tu chodzi o dokumenty oraz fakty... więc jeżeli bazuje się na tym że osoba biorąca kredyt nie jest specjalistą prawa bankowego i można to wykorzystać jest średnio uczciwe :evil:
szybki
Moderator - Tuning

17 Cze 2016, 13:58

szybki napisał(a):Osobiste niechęć jest wtedy gdy moje zdanie jest poparte gustem/wiarą/ideologią itp.

O osobistej niechęci świadczy sposób (styl) wypowiedzi, a nie to na czym jest ona oparta.
MichalKR
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy airbag chroniący kolana kierowcy
    Pierwszy airbag chroniący kolana kierowcy – Toyota Avensis (T250) –marzec 2003. Pierwsze poduszki powietrzne (airbagi) montowano jako opcję w samochodach koncernu GM już we wczesnych latach 70. System stał się ...

17 Cze 2016, 15:14

MichalKR napisał(a):O osobistej niechęci świadczy sposób (styl) wypowiedzi, a nie to na czym jest ona oparta

Ok. to jak mam się wypowiedzieć żeby nie było o osobiste podejście do tematu ???

Ogólnie nie zmienia to faktu że wystarczy użyć wujka google i wpisać kilka haseł związanych z tym "bankiem"... będzie mniej osobiście :ok:
szybki
Moderator - Tuning