REKLAMA
Hej,
przymierzam się do wzięcia samochodu w leasing do około 150 tysięcy.
To na czym mi zależy to ekonomiczność jazdy, myślałem o czymś z napędem hybrydowym, ale czytam różne opinie i sam już nie wiem na co stawiać. W każdym razie nie chciałbym się bardzo stresować przy tankowaniu. Dobrze byłoby żeby jednocześnie nie był to miejski muł, fajnie żeby miał te 150KM. Z wyposażenia z bardziej oczywistych rzeczy to klima, czujniki parkowania przód i tył, sprawnie działające multimedia, przyciski w kierownicy, oczywiście wszystkie inne fajerwerki i wspomagacze mile widziane. Samochód nie musi być bardzo duży, nie potrzebuje rodzinnego samochodu, ale jednocześnie żeby dało się nim przewieźć w miarę komfortowo 3-4 osoby plus jakieś bagaże, przy jakiejś wycieczce.
Oglądałem Toyotę CHR ale jej wygląd w szczególności tył od drzwi do bagażnika lekko mówiąc mnie nie zachwycił, pojemność bagażnika również. Czytałem tez ze jest dość głośna na trasie. Cena była ok 130tys.
Mam tez ofertę na SEAT Leon 1.4 e-HYBRID 204 KM Comfort+ za 133 tys ale tu tez ten bagażnik w recenzjach mówią ze malutki, choć nie widziałem go na żywo.
Może macie jakieś podpowiedzi co w takim segmencie cenowym warto wziąć pod uwagę.