Samochód do około 30k, nie starszy niż 7-8 lat.

07 Sty 2018, 16:19

Witam i cześć.
Samochód będzie służyć głównie do jazdy w mieście ~80% więc tylko benzyna. Może być brzydki jak noc, z kiepskimi plastikami i bez wielu bajerów. Natomiast powinien być nie do zdarcia i powinien dawać radę na trasie, oraz wolałbym żeby nie było to kombi. Jeździć będę głównie sam więc nie zależy mi też na miejscu z tyłu. Znaczek na masce też nie ma dla mnie znaczenia.
Konkretne wymagania co do samochodu to:
- Cena ok. 30 tys.
- Nie starszy niż 8 lat.
- Kraj pochodzenia Polska (nie znam się zbytnio, a nie chcę kupić samochodu który Niemiec do granicy gonił bo się rozmyślił, a czasami będzie dzwonić żeby posłuchać jak silnik chodzi).
- Dynamiczny silnik (w zasadzie jedno z głównych kryteriów).
- Niezawodność.
- Niski koszt uktrzymania (Chodzi mi tutaj bardziej o koszt części niż paliwa).

Moje dotychczasowe typy to:
- chevrolet cruze 1.8 141km (wiem, mimo 141 KM może być mało dynamiczy ale za tą cenę mogę dostać model z 2012)
- Mitsubishi Lancer VIII 120 KM
-Škoda Octavia II 160KM (wiem że występuje tu problem z rozrządem, więc punkt z niezawodnością mocno oberwał )
- Ford Focus Mk3 125 KM
- Ford Mondeo Mk4 (chociaż trochę drogi)
Cyb
Obserwowany

Auto: volkswagen polo 3

07 Sty 2018, 18:51

Cruze spoko, w podobnej kasie (raczej okolice 32k za coś fajnego) będziesz miał bliźniaczą technicznie i trochę lepiej wykonaną astrę j z fajnym 1.4T
Lancer spoko ale jechał nie będzie
Octavia - jako kierownik takiego sprzętu stwierdzam, że nie wydałbym na to auto własnych pieniędzy
Focus spoko
Mondeo spoko

Kupisz fajne megane tce
Dorzucisz troszkę i masz giuliettę 1.4T/1750tbi
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

07 Sty 2018, 19:18

Szczerze mówiąc coś o osiągach Alfa Romeo Giulietta 170 KM było by idealne, ale niestety wersję z Polski bez przebiegu 200 tys+ kosztują bliżej 40 tys niż 30.
Cyb
Obserwowany

Auto: volkswagen polo 3