Witam,
czytałem już trochę na forum, kilka gazet o używanych samochodach, ale jako iż kwota ( przynajmniej dla mnie ) dość spora więc wole się jeszcze was poradzić by nie żałować.
Więc mam kilka typów samochodów które mnie interesują. Po typach od razu się zorientujecie jaki typ samochodów sobie upatrzyłem.
Więc tak:
Mazda 6 I po lifcie silnik diesel 2.0 143KM (kombi)
Opel Vectra C po lifcie diesel 1.9 CDTI (kombi)
Saab 3-9 II po modernizacji diesel 1.9 120 lub 150 konny (kombi)
Mitsubishi Lancer X diesel ale nie mam pojęcia jaka pojemność
Honda Accord VII diesel 2.2
Ford Mondeo Mk4 diesel 2.0
Najbardziej skłaniam się ku Saabowi i Oplowi gdyż za stosunkowo niską cene można znaleźć dość dobrze utrzymane oraz w dobrym stanie egzemplarze. Z tego co wiem Honda i Mazda (poliftingowa) są najmniej awaryjne lecz dość drogie w zakupie, i jeśli coś "strzeli" to urywa kieszeń. Lancerke dopiero niedawno "zauważyłem" więc jeszcze nie mam za wiele informacji o niej. Co do Mondeo to jest w zestawieniu praktycznie tylko ze względu na bardzo atrakcyjny wygląd
![Razz :P]()
. Z wyczytanych informacji dowiedziałem się, że dzięki budowie modułowej, naprawy są niesamowicie drogie i wymagają specjalistycznych "warsztatów".
No i do was prośba byście doradzili/odradzili podali plusy minusy a może coś innego zaproponujecie. Kwota którą mogę zapłacić za samochód to 25-35tyś zł. Potrzebuję samochód raczej kombi gdyż posiadam 2 duże psy, oraz szykuje się do remontu mieszkania. Chciał bym raczej by auto było względnie tanie w eksploatacji. A i jeśli już polecicie jakieś auto to czy mogli byście powiedzieć na co zwracać szczególną uwagę podczas zakupu.
PS. jeszcze dodam bo zapomniałem, jak na razie nie robię wielkich przebiegów samochodem. Raz na 2-3 miesiące jedynie dłuższa trasa do Holandii czy UK. Więc pytanie czy nie taniej wyjdzie mi kupić zamiast diesla benzyniaka z LPG ??