Wielkie dzieki za odpowiedź i sugestie.
Fiat Barvo 1.6 lub 1.9 JTD, bardzo ciekawa propozycja. Roczniki do kupienia z moim budżetem to spokojnie od 2012, czyli nie takie stare
![Uśmiechnięty :-)]()
Poczytałem troche opinii i zwróciłem uwagę na awaryjność, a dokładnie na drobne ale niekiedy częste i upierdliwe usterki. Wyjeżdżając do pracy o godz. 6.30 rano i wracając do domu najwcześniej 17 lub 17.30 - to raczej nie miałbym ochoty i sił walczyć jeszcze z usterkami. Być może myślę trochę stereotypowo, bo znaczna część opinii jest pozytywna - lecz ja codziennie pokonuję około 120 km i chciałbym żeby auto mnie nie zawodziło…zbyt często.
BMW serii 1 z silnikiem diesla 122 KM lub mocniejszym - opinie b.pozytywne. Zdecydowanie przeważają te mówiące o niskiej awaryjności, trwałości przy stosunkowo akceptowalnym dla mnie spalaniu (5,5 - 6,5 l na 100km)
Czy kupując bmw z 2009 roku lub 2010 nie okaże się ono skarbonką ? Trochę się obawiam wzrastających kosztów serwisowych auta już bądź co bądź 7, 8 letniego, a jak pisałem wczesniej chciałbym pojeździc w miare bezproblemowo jeszcze kilka lat regularnie serwisując. Na co zwrócić uwagę, przebieg (?) a może uzbierać jeszcze dodatkowe 5-10tyś i kupić po prostu nowsze bmw ?
Mocno mi żalezy na aucie które rzadko się psuje i nie zaskakuje usterkami, awariami.