Samochód do sporadycznej jazdy do 12 tysięcy PLN

01 Lip 2015, 21:14

Witam.
Nie jestem znawcą motoryzacji.
Poszukuję samochodu, który ze względu na moją pracę będzie długi okres czasu stał na miejscu (1-3 miesiące). Pomiędzy tymi okresami będzie mógł być intensywnie wykorzystywany głównie do jazdy po mieście, czasami w dłuższej trasie.
Czytałem tutaj wiele podobnych tematów, przez długi czas myślałem o zakupie Mazdy 6, jednak często jest ona odradzana.
Nie jestem konkretnie zdecydowany na jeden model.
Widziałem, że polecanie Opla Astra, co myślicie np. o tym?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jeżeli macie jakieś wskazówki co do konkretnego modelu to chętnie wysłucham. Budżet jest elastyczny.
Pozdrawiam
pepeeit
Obserwowany

Auto: VW Golf

01 Lip 2015, 23:21

pepeeit napisał(a):Mazdy 6, jednak często jest ona odradzana.

Mazda 6 z benzynowym silnikiem to bardzo dobre auto, odradzałbym tylko tanie egzemplarze (poniżej 12 tysięcy złotych). Auto będzie garażowane?

Tańszej Bertone na Allegro nie było?

Napisz porządnie jakie masz wymagania - będziesz jeździł sam? Auto tylko do jazdy po mieście/na krótkich trasach, bez bagażu/pasażerów?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

02 Lip 2015, 17:32

Auto nie będzie garażowane, więc myślę, że może być duży problem z korozją jeżeli chodzi o Mazdę.

Na razie szukam samochodów w najbliższej okolicy, stąd właśnie ta Bertone.

Tak głównie sam, ewentualnie z jedną osobą, bez bardzo dużego bagażu. Zazwyczaj miasto i krótkie trasy. Wiadomo, że wygodniejsze byłoby auto 4/5 drzwi.
pepeeit
Obserwowany

Auto: VW Golf

02 Lip 2015, 18:27

Bertone to minimum 10 tysięcy, z racji sportowej stylizacji te tanie egzemplarze są mocno podobijane.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW i8 hybrid - 4,4 sek., 326 KM
    To czteromiejscowe coupe zwraca na siebie uwagę unikalnym stylem, który - pomimo iż prototyp pokazano w 2009 roku – ani trochę się nie zestarzał. Niezmiennie przyciąga spojrzenia odważnie nakreślonymi, fantazyjnymi, ...