toreto1 napisał(a):Zapomniałem dodać że mam znajomości w Niemczech i Holandii więc dobry i tani model wyhaczę tak jak i tam chcę zrobić tuning. I tak większość czasu spędzam za granicą Myślałem tam na silnikiem 2.0 L DOHC Turbo-I4 (SR20DET) 250KM oczywiście Spec-RSiedzi już tam 6 biegowa skrzynia biegów a to duży plus jeden bieg przy tej mocy:)Samochód jest naprawdę lekki bo to tylko ok 1280kg.Przy Tym samochodzie wole dołożyć 5 tyś do kwoty i za 10 tyś trochę go podrobić.Jedynym minusem jest kierajka na prawej stronie ale może uda mi się trafić na model z przełożoną już kierajką.
toreto1 napisał(a):A po za tym przy wypadku 100km/h z colta zostaje harmonijka a przykładowo z silvi jakoś ten silnik osłoni mnie trochę. Wziąłem sprawy w swoje ręce i wygląda to tak ze uderzam prawdopodobnie w nissanynissan sx200 czyli sławna Silvia
Dla Twojej wiadomości s14 przy czt od strony bezpieczeństwa jest z epoki kamienia łupanego. Silvia to konstrukcja z 94r więc nie oczekuj cudów do tego rdza, rdza i rdza.
Oczywiście silvia wygrywa RWD nad FWD ale mówisz coś o bezpieczeństwie.
Co do reszty Twojej wypowiedzi to same sprzeczności ponieważ silvia ma silnik sr czyli konstrukcyjne początki lat 90. Do tego niby ma być bezawaryjnie a na dzieńdobry polecą Ci panewki, musisz pilnować Yki, i zacznie stukać VTC to takie abecadło w black topie.
Trzeba też dołożyć brak zawiasu i hebla. Oczywiście nie piszę tu że może coś źle wybiera albo hamuje tylko nie wykonuje tych czynności.
Pisałeś o tunningu więc sr-a jak chcesz podkręcić to musisz dołożyć chłodnice oliwy, inną chłodnice cieczy itp. Generalnie sr przy silnikach mivec jest delikatnie mówiąc cienki jak d..a węża. Co ciekawe snujesz jakieś wywody o tunningu a nie wiesz że właściciele sr-ów za głowicę taką jak mivec dali by się pokroić czyli ve.
Twoja droga jest totalnie z tyłka bo zamiast jeździć to będziesz przekładać i kombinować no bo silvia jest z 2003r a to samo auto LHD tylko na inne rynki produkowali od 94-00 no ale rocznik się liczy.
Ciekawe jak chcesz przełożyć silvie żeby nie wyglądała jak ulep...skoro wnętrze jest tylko od sylvuśki.
Pod koniec swojej przygody koszty wyjdą Cię tyle co np.: EVO9 przy którym silvia i jej sr-ek jest starowinką ze śmiesznym silniczkiem.
Jak się upierasz przy SRku to kup sobie s14a podkręć go prostymi sposobami na 300KM i trochę NM (problem tego silnika) dołożysz zawias i hebel a ole silvie bo popłyniesz a s14a to samo.
p.s
Sorki pominąłem fakt że szukasz białego kruka specR z lepszym heblem i zawiasem ale i tak za 20k i przkładka
![Nie :no:]()