Samochód dostawczy z chłodnią - ogólne pytania

29 Sie 2009, 20:42

Witam,

Na wstępie pragnę zaznaczyć, że jest to mój pierwszy post na tym forum i nie znam panujących tutaj obyczajów :wink: . Nie wiem też czy temat umieściłem wodpowiednim dziale. Wahałem się między tym, a działem "Dostawcze i ciężarowe" - w razie czego proszę o przeniesienie.

Do rzeczy. Przymierzam się do zakupu samochodu dostawczego z chłodnią - niestety ten temat jest mi zupełnie obcy i jestem zmuszony prosić o porady.

Pragnę kupić małą osobówkę z chłodnią, coś w rodzaju Peugota Partner czy Citroena Berlingo, wykluczam większe osobowe (Fiat Ducato, Citroen Jumper, itp.)

Czy wiadomo, który samochód najlepiej się do tego nadaje? Może jest jakiś ranking?
Chciałbym również spytać o same funkcjonowanie takiej chłodni, jak wygląda sprawa z jej eksploatacją? Czy trzeba co jakiś czas coś wymieniać? Co z awaryjnością takich urządzeń? Jak wygląda zasilanie? Na co trzeba zwracać uwagę przy wyborze takiego samochodu?

Samochód będę chciał kupić używany, prawdopodobnie mieszcząc się w przedziale cenowym 15-20 tysięcy złotych.

Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi i porady dotącze mojego problemu.

Pozdrawiam.
J.
Mr.O.
Nowicjusz

Miejscowość: Irlandia

29 Sie 2009, 20:58

O ile sie nie myle to w chlodni sa 2zasilania - 220V i z silnika i przy kupnie sprawdz dokladnie agregat czy dziala jak nalezy
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ostre zakręty, zakosy i serpentyny pod kontrolą
    Sezon wycieczek na wędrówki górskie trwa. Wielu turystów pokonuje autem setki kilometrów, aby dojechać do celu. Droga często jest bardzo wymagająca, głównie ze względu na liczne ostre zakręty, ...