Samochód dostawczy z chłodnią - ogólne pytania

29 Sie 2009, 20:42

Witam,

Na wstępie pragnę zaznaczyć, że jest to mój pierwszy post na tym forum i nie znam panujących tutaj obyczajów :wink: . Nie wiem też czy temat umieściłem wodpowiednim dziale. Wahałem się między tym, a działem "Dostawcze i ciężarowe" - w razie czego proszę o przeniesienie.

Do rzeczy. Przymierzam się do zakupu samochodu dostawczego z chłodnią - niestety ten temat jest mi zupełnie obcy i jestem zmuszony prosić o porady.

Pragnę kupić małą osobówkę z chłodnią, coś w rodzaju Peugota Partner czy Citroena Berlingo, wykluczam większe osobowe (Fiat Ducato, Citroen Jumper, itp.)

Czy wiadomo, który samochód najlepiej się do tego nadaje? Może jest jakiś ranking?
Chciałbym również spytać o same funkcjonowanie takiej chłodni, jak wygląda sprawa z jej eksploatacją? Czy trzeba co jakiś czas coś wymieniać? Co z awaryjnością takich urządzeń? Jak wygląda zasilanie? Na co trzeba zwracać uwagę przy wyborze takiego samochodu?

Samochód będę chciał kupić używany, prawdopodobnie mieszcząc się w przedziale cenowym 15-20 tysięcy złotych.

Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi i porady dotącze mojego problemu.

Pozdrawiam.
J.
Mr.O.
Nowicjusz

Miejscowość: Irlandia

29 Sie 2009, 20:58

O ile sie nie myle to w chlodni sa 2zasilania - 220V i z silnika i przy kupnie sprawdz dokladnie agregat czy dziala jak nalezy
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zmiany w przepisach
    Od dnia 5 grudnia 2020, w życie wchodzą zmiany w przepisach dotyczących kierowców i właścicieli samochodów. - Tablice rejestracyjne / miejsce na pieczątkę podczas OBT / Prawo Jazdy / rejestracja pojazdu.