Witam,
Na wstępie pragnę zaznaczyć, że jest to mój pierwszy post na tym forum i nie znam panujących tutaj obyczajów
![Wink :wink:]()
. Nie wiem też czy temat umieściłem wodpowiednim dziale. Wahałem się między tym, a działem "Dostawcze i ciężarowe" - w razie czego proszę o przeniesienie.
Do rzeczy. Przymierzam się do zakupu samochodu dostawczego z chłodnią - niestety ten temat jest mi zupełnie obcy i jestem zmuszony prosić o porady.
Pragnę kupić małą osobówkę z chłodnią, coś w rodzaju Peugota Partner czy Citroena Berlingo, wykluczam większe osobowe (Fiat Ducato, Citroen Jumper, itp.)
Czy wiadomo, który samochód najlepiej się do tego nadaje? Może jest jakiś ranking?
Chciałbym również spytać o same funkcjonowanie takiej chłodni, jak wygląda sprawa z jej eksploatacją? Czy trzeba co jakiś czas coś wymieniać? Co z awaryjnością takich urządzeń? Jak wygląda zasilanie? Na co trzeba zwracać uwagę przy wyborze takiego samochodu?
Samochód będę chciał kupić używany, prawdopodobnie mieszcząc się w przedziale cenowym 15-20 tysięcy złotych.
Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi i porady dotącze mojego problemu.
Pozdrawiam.
J.