SPRINTER, VW LT , MASTER co wybrać bus do 30 tyś??

24 Sty 2008, 22:14

Witam! mam zamiar zakupić busa , zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Sprinterem, VW LT i Renault Master, proszę o porady i najlepiej z jakim silnikiem, chodzi mi o awaryjność i ekonomiczność
Ostatnio edytowany przez vip, 04 Lut 2008, 23:02, edytowano w sumie 1 raz
vip
Nowicjusz

25 Sty 2008, 12:24

A to ma być auto do wożenia ludzi, czy towarów? Za 30 tyś. ja poleciłbym sprintera 2,9tdi. Auto bezawaryjne, pakowne i jeździ jak dobra osobówka. Znajomy ma takiego, wozi meble z całej europy, wymienia tylko części eksploatacyjne. Opinie kierowców na temat tego samochodu są tylko pozytywne.
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze

25 Sty 2008, 13:02

Auto używane będzie do codziennej jazdy i czasami dłuższe trasy z lekkim towarem.
vip
Nowicjusz

25 Sty 2008, 13:29

[link do oferty na Allegro wygasł]

Ten pierwszy to całkiem dobra propozycja, zatem jesli ma to być auto z paką to może zainteresuj się tym, jeśli szukasz samochodu z większą ilością siedzeń, to może Vito? Chociaż mniejsze, to i tak pakowne.
Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
qbik
Początkujący

Miejscowość: Pomorze

25 Sty 2008, 15:31

Tylko nie kupuj Vito!To jest najgorsza klasa mercedesa jaka tylko moze być.Jakie tam sa zabezpieczenia antykorozyjne skoro w 4 letnim Vito blacha sie sypie i to dosłownie. Vito I ,II ma problemy z awaryjnascia i w wiekszosci przypadow sa to pierdólki ktore w sumie sporo kosztują
Sprinter albo VW LT,napisz jeszcze do czego ma słuzyc Ci ten bus
passek b5
Początkujący

25 Sty 2008, 16:02

Vito i tak jest za małe , auto będzie mi służyło do codziennej jazdy po mieście i czasami trasa z małym ładunkiem, a co sądzicie o LT i najlepiej z jakim silnikiem np: [link do oferty na Allegro wygasł],

no i master:[link do oferty na Allegro wygasł]

sprinter: [link do oferty na Allegro wygasł][/url]
vip
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Seat Leon III - oszałamiający design
    "Dzięki swojemu dynamicznemu i pewnemu charakterowi, nowy SEAT Leon odnajduje należne mu miejsce. Ma zdecydowany wygląd”, mówi Alejandro Mesenero-Ramanos, szef zespołu projektantów SEAT-a. "Swoim wyglądem ...

25 Sty 2008, 20:42

Do tego typu busów conajmniej 2,5 w turbo dieslu.Mniejszy silnik bedzie bardziej obciażony,chyba ten master miał 90KM to troche za mało jesli bedziesz chciał przewozic jakies ładunki.90 konny silnik jest dobry w kompaktach a Twój busik musi miec ponad 100KM zeby go zbytnio nie katowac
passek b5
Początkujący

05 Lis 2009, 13:22

Witam,
mam podobny problem.
Obecnie uyzwam do rozwozu pracownikow kombikow, caddy/kangoo i VW Transportera T3 po jakis towar czy tam wieksze dostawy to zapinam przyczepke.
Poszukuje samochodu gdzies w granicach 20-30tys zl.
Zastanawialem sie mniej wiecej nad podobnymi modelami.
Samochod ma sluzyc do przewozdu ladunkow w miare lekkich. Czasami zdazy sie cos ciezszego, calkowity zaladunek nie powinien przekraczac 1,5T. Chcialbym wozic nim towar lub jak bedzie niepotrzebny w rozworzeniu to aby pracownicy mogli sobie nim gdzies dojechac. nie chce tez inwestowac w wersje maxi bo tak duzy samochod to mi sie raczej nie przyda a bedzie tylko utrudnial poruszanie.
Jakie zdanie macie na temat renault? trafic lub master czy sa to takie same ceny przy zakupie uzywanego jak i eksploatacji z VW jak i MB?
Jestescie mi w stanie pomoc lub podac tez przykladowe oferty tak jak to robiliscie jakis rok temu w tzm temacie?
Pozdrawiam
prazio
Nowicjusz

Miejscowość: Stocin